Video - Mamićev šou u "Otvorenom": U Nacionalu si ispod stola međusobno puše!

ZDRAVKO MAMIĆ sinoć je imao još jedan u nizu svojih ispada - ovaj put u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno". Novinara Nacionala Berislava Jelinića nazvao je vucibatinom, klošarom i bijednikom. Dinamov izvršni dopredsjednik zajedno je s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem gostovao u emisiji zbog nedavnih medijskih natpisa da Uefa provodi istragu protiv ovog dvojca, kao i Ćire Blaževića, zbog sumnje u namještanje utakmica.

"Novinari si uzimaju za pravo da su tužioci i suci"

Na "suprotnoj strani" sjedili su Jelinić, koji je objavio priču, i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola. Emisija je kulminaciju doživjela kada je Maminjo, ohrabren konstatacijom voditelja "Otvorenog" da je njemu osobno Uefa odgovorila kako se zaista ne vode istrage protiv navedenog trojca, potpuno izgubio živce.

"To i ja tvrdim. To sam točno i ja rekao", grmio je Mamić i dodao:

"Nitko od nas nije sudjelovao u namještanju, niti smo optuženi za takvo što. To je prava istina. Čemu onda tako senzacionalistički tekstovi s lažima? Zašto si vi novinari uzimate za pravo da budete i tužitelji i suci i oni koji potežu vješala?"

"U Nacionalu si pušite ispod stola"

Jelinić je s druge strane i dalje tvrdio da je istina drukčija te da bi Blažević mogao izgubiti trenersku licencu ako odbije surađivati s istražnim tijelima Uefe. Svoje tvrdnje temelji na insajderima u njemačkoj kladioničarskoj mafiji, koji ujedno rade za Uefu. Prema njegovim informacijama, Ćiro je namjeravao pobjeći u Šangaj prestavši se javljati istražiteljima na telefon. Tu je Mamić pukao.

"Ja ovo ne mogu slušati. Ti i Nacional uzimate si za pravo da ste bogovi. Mili moj, nemoj pričati o indicijama. Ako ja počnem pričati o indicijama, zavrtjet će ti se u glavi. Ja sve tvrtke koje dotaknem, pretvaram u zlato. Tvrdim da su Dinamo i HNS dvije od pet najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj. Puni smo kao brod", rigao je Dinamov izvršni:


"Čuo sam i ja da si vi svi u redakciji Nacionala međusobno pušite svaki dan. Ne možete tako blatiti hrvatski nogomet."

"Nacional je zlo, zatrovali ste hrvatsko društvo"

Ništa blaže Mamić nije reagirao na tvrdnje da je sa "svojim" igračima u Dinamu povezan robovlasničkim ugovorima.

"Milijun eura ću ti platiti ako doneseš jedan dokaz o ovim jadnim lažima. Vi ste trovači hrvatskog društva, vi ste najveće zlo, zatrovali ste Hrvatsku", optužio je Nacional i Jelinića koji je odgovorio da iz Uefe znaju kako se HNS "vodi jako loše".

Tu je bio kraj. Mamić je tada potpuno izgubio kompas.

"I ti i tvoj list propali ste i ti, bijedniče, sada si se našao suditi HNS-u. Ti si vucibatina, klošar i može te biti sram", propucao je Dinamov čelnik Jelinića.

Ne čudi da su iz Nacionala najavili sudsku tužbu zbog klevete.

Pročitajte više