Video: Marseille prošao Ajax nakon drame u Amsterdam areni

NOGOMETAŠI Marseillea su gotovo doktorirali u izbacivanju nizozemskih klubova ove sezone u euro-natjecanjima. Na putu do četvrtfinala Kupa Uefe su pred njima padali PSV, Twente i Ajax.

Nakon što su u šesnaestini-finala izbacili Twente boljim izvođenjem jedanaesteraca, protiv Ajaxa u osmini finala nisu čekali vrhunac dramatike. Stvar su riješili u produžecima.

U prvoj utakmici, na Velodromeu Marseille je pobijedio sa 2:1, ali je Ajax poništio tu prednost tako što je u Amsterdamu nakon 90 minuta pobijedio 2:1. Eyong Enoh je donio prednost domaćinu (33. minuta), ali je samo dvije minute kasnije izjednačio Niang. 

Sulejmani je u 74. minuti donio toliko željeni pogodak domaćinu, nad čijom je glavom ipak stalno visio mač primljenog pogotka koji bi ih pokopao. To se dogodilo u 110. minuti kada je Tyrone Mears (igrač Derby Countyja na posudbi u Francuskoj) zabio pogodak vrijedan četvrtfinala.

Dario Cvitanić, argentinski nogometaš hrvatskih korijena, ušao je u igru umjesto Sulejmanija u 104. minuti, dok je Darko Bodul odgledao s klupe Ajaxa svih 120 minuta ovog dramatičnog ogleda.

Kup Uefe, osmina finala, uzvratne utakmice:

St. Etienne - Werder 2:2 (Benalouane 64, Grax 90+2 / Prödl 6, Pizarro 27)

prva utakmica: 0:1 

Ajax - Marseille 2:1, nakon produžetka 2:2 (Eyong Enoh 33, Sulejmani 74 / Niang 35, Mears 110)

prva utakmica: 1:2

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više