Video: Messi četvrti Barcelonin strijelac svih vremena - 23 godine i 167 golova!

SA SAMO 23 godine Messi je prestigao Josepa Escolu na četvrtom mjestu liste klupskih strijelaca. Zabio ih je sjajni Argentinac 167, tri više od Escole, te su pred njim još samo Cesar Rodriguez (235), Laszlo Kubala (196) i Josep Samitier (178).

Messi je u svim natjecanjima ove sezone postigao je 40 golova u 33 odigrane utakmice. Usporedbe radi, u prošloj je sezoni mrežu zatresao 47 puta u 53 susreta.

Hat-trick kojeg je zabio madridskom Atleticu u 3:0 pobjedi svoje momčadi u 22. kolu Primere bio mu je već četvrti ove sezone, a ukupno deveti za Barcu, s time da je Arsenalu u prošloj sezoni utrpao četiri komada. U španjolskim nogometnim natjecanjima ove sezone tri je puta, prije Atleticove, parao mreže Seville, Almerije i Betisa.

Šesnaest utakmica prije kraja borbe za naslov prvaka u Španjolskoj Messi se nezaustavljivo približava učinku iz šampionske sezone 2009/2010 kada je postigao 34 gola, ali i rekordu lige (38).

U sedam sezona sa Barcom, Messi je postigao 112 golova u Primeri, 31 u Ligi prvaka, 17 u utakmicama Kupa, pet u Španjolskom Superkupu i još dva na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Messi, Pedro i David Villa, napadački trojac Barcelone, ove je sezone samo u Primeri postigao 50 od ukupno 70 golova momčadi. Samo je madridski Real prebacio brojku 50 kada su golovi momčadi u španjolskoj ligi u pitanju. Real ih je postigao 52, od čega Cristiano Ronaldo 24. Messi i Ronaldo trenutačno su vodeći strijelci lige, s tom razlikom da je Messiju za 24 pogotka bilo potrebno odigrati 19 utakmica, a Portugalcu tri više.

Pročitajte više