Video - Miami otvorio finale pobjedom: "Imali smo ih gdje smo htjeli"

POBJEDOM Miami Heata počelo je finale NBA lige, a kao domaćini pobijedili su Dallas Maverickse 92:84. Ponovo je za pobjedu najzaslužniji trojac Wade, James i Bosh.

LeBron je postigao 24 poena, Dwyane Wade zabio je 22, a Bosh 19 poena. Dirk Nowitzky bio je najbolji kod gostiju sa 27 poena i osam skokova, ali slabim šuterskim učinkom 7/18. Najbolju je pomoć imao u Shawnu Marionu (16k, 10s) i Jasonu Terryju (12k). Jason Kidd, koji je postao najstariji playmaker koji je nastupio u finalnoj seriji u povijesti NBA lige, ubacio je tri trice za devet poena, kojima je dodao neuvjerljivih šest asistencija, četiri skoka i tri izgubljene lopte.

Miami je ostvarivao 39 posto šuta, dok su gosti imali 37 posto, a igrači Heata nadskakali su Dallas sa 46:36 skokova. Dobra obrana Miamija zadržala je Maverickse na 84 poena što im je najlošiji rezultat od početka doigravanja. Ovim porazom prekinuta je gostujuća serija Dallasa od pet pobjeda, a Miami je nastavio svoj domaći niz neporaženosti.

 
"Znamo da su ovo utakmice kakve smo željeli igrati. Imali smo ih točno gdje smo htjeli, što se tiče rezultata. Mislim da smo napravili odličan posao u drugom poluvremenu. Ovo je pobjeda cijele momčadi", rekao je nakon utakmice Wade.

Nowitzky potrgao ligamente prsta: "Ne želimo u Dallas sa 2-0 zaostatkom"

Rentgensko snimanje nakon utakmice pokazalo je da Dirk Nowitzki nije slomio kost u srednjem prstu lijeve šake tijekom posljednje četvrtine utakmice u Miamiju. Ozlijedio se najbolji košarkaš Dallas Mavericksa pokušavajući izbiti jednu loptu Chrisu Boshu pri kraju utakmice.

Seriju će nastaviti s udlagom na oštećenom prstu. S obzirom da šutira desnom rukom, te da mu lijeva pri šutu služi samo kao stabilizator, ne očekuje se da će ozljeda smetati njegovoj igri.

"Nakon što sam napravio prekršaj, primijetio sam da više ne mogu izravnati prst. Vjerojatno ću morati nositi udlagu do kraja doigravanja, ali bit će u redu", rekao je Nowitzki, dok je njegov suparnik s druge strane LeBron James dodao:

"Dešnjak je i to mu neće smetati. Svejedno će biti sjajan. Bit će i dalje isti stari Dirk."

Kad je u pitanju startni poraz, uskoro 33-godišnji njemački krilni centar ne uzbuđuje se previše, barem ne zasad:

"Mi smo veteranska momčad. Ne možemo samo tako pasti zbog jednog poraza. Moramo se vratiti jači u utorak. Rekao sam već nekoliko puta ove sezone da gostujuća momčad u startne dvije utakmice bilo koje serije mora biti zadovoljna s trenutačnim remijem. Mi imamo priliku doći do 1-1 u četvrtak. Ne želimo u Dallas sa 2-0 zaostatkom."

Da će njegova momčad igrati bolje u četvrtak, nada se i trener Mavericksa Rick Carlisle:

"Igrat ćemo bolje. Siguran sam u to. Imali smo i ovaj put prilika. Šutevi koje obično pogađamo nisu ulazili. Čujte, duga je serija. Podesit ćemo ruke."

Sljedeća utakmica, druga u seriji, igra se također u American Airlines Areni u četvrtak.

 

NBA finale:

Miami – Dallas 92:84,

Miami vodi 1-0 u seriji

Pročitajte više