Video: Miše nakon debakla sa Zadrom podnio ostavku!

"ČESTITAM Zadru na zasluženoj pobjedi i dajem neopozivu ostavku", bilo je sve što je Ante Miše rekao nakon blamaže protiv Zadra.

Sad već bivši trener Hajduka nije želio obrazlagati svoju odluku, ali u ovom trenutku to nije ni toliko važno. Momčad je bez trenera, a utakmica sa Žilinom je već u srijedu.

Hajduk je ove sezone odigrao tri službene utakmice i nije uspio nikoga pobijediti. Prvo je došao remi s Osijekom koji je pokazao da mnogo toga ne štima na bilom brodu, zatim remi sa Žilinom u Slovačkoj i kao vrhunac večerašnja blamaža protiv Zadra.

Hajduk je još jednom uspio prosuti važne bodove i razočarati sve svoje navijače katastrofalnom igrom. Pred praznim tribinama Zadar ih je srušio pogotkom Šaranovića u 69. minuti.

Navijači Hajduka okupili su se ispred stadiona i glasno pjevali tijekom cijelog susreta. Srećom, nitko osim 30-ak novinara i klupskih djelatnika nije uživo mogao gledati jednu od najlošijih utakmica "Bilih" u posljednje vrijeme. 

Bivši Hajdukovac Ljubičić bio najbolji igrač

Hajduk je dobro otvorio utakmicu, stvarali su pritisak i pokušavali su ubačajima doći u priliku za gol. Florin Cernat bio je zadužen za izvođenje kornera. U prvih 10-ak minuta utakmice ubačajima iz kuta stvorio je dvije odlične prilike, ali prvu je izbacio Ljubičić, a u drugoj je Smoje pucao glavom preko gola.

Marin Ljubičić najbolji je pojedinac u momčadi Zadra. Više je puta tokom cijele utakmice isprobavao udarac iz daljine, ali svaki put spašava odlični Subašić. Senijad Ibričić bio je vrlo aktivan, ali je upropastio dobru priliku u 22. minuti. Isti igrač asistirao je Rodiću za pogodak koji je poništen zbog zaleđa u 28. minuti. Do kraja poluvremena Cernat je ubacio nekoliko puta. Prvo je Ježina spasio gol, a onda je Gabrić promašio okvir gola.

Cernat izdušio nakon 45 minuta

Miše je u nastavku izvadio Cernata, a ubacio Tičinovića. Ljubičić stvara Hajduku probleme i u nastavku. U 49. minuti puca s 30 metara, ali Subašić uspijeva izbaciti u korner. Uslijedili su prekršaji na obje strane i 15-ak minuta "praznog hoda". Paraiba i Oremuš ušli su umjesto Andrića i Vukušića.

U 69. minuti šok na Poljudu. Ljubičić nakon greške Strinića dodaje Šaranoivću, on prolazi kroz Buljata i Rubila i zabija jedini gol na utakmici.

U nastavku Hajduk nije imao nijednu značajnu priliku dok je Zadar mogao samo još povećati vodstvo. Ljubičić i Šaranović izmjenjivali su se u prilikama, ali fenomenalni Subašić sam ih je zaustavljao.

Hajduk je tako nakon katastrofalne izvedbe na Poljudu ostao bez tri boda i bez trenera. Za pretpostaviti je da će momčad protiv Žiline voditi dosadašnji Mišin pomoćnik Dean Računica, a onda će Bijeli vidjeti što dalje. Uoči sezone, spominjao se Luka Peruzović, tu je i Zlatko Dalić ili dežurni poljudski vatrogasac Zoran Vulić. Ili možda Igor Štimac.

Pročitajte više