PREMIER LEAGUE INTERNATIONAL CUP

VIDEO MLADI DINAMO - BAYERN 0:2 Bavarci slomili Dinamo u prestižnom finalu

Foto: Screenshot

DINAMOVA druga momčad izgubila je finale prestižnog Premier League International Cupa u Londonu od Bayerna 2:0.

Dinamo je na stadionu Millwalla bio bolja momčad prvih 40 minuta, ali je propustio realizirati dvije velike prilike koje je stvorio. Već u 5. minuti Mario Ćuže je krasnim driblingom izbacio stopera Bayerna i izbio iskosa pred golmana, ali je u pokušaju da ga prebaci, promašio gol.

Momčad Igora Jovičevića, pojačana Nikolom Morom, od prve minute je visoko stisnula Bavarce koji su se mučili u spajanju dodavanja i prečesto su griješili. Dinamo je imao dosta prostora i stalno je prijetio, ali nije uspio stvoriti još neku pravu šansu. Sve do 38. minute kad je Antonio Marin poslao dobar centaršut na drugu stativu, Bayernov stoper loše reagirao, a odbijenu loptu na pet metara od gola Mario Ćuže zakucao u golmana od kojeg se lopta odbila u korner.

Taj promašaj mobilizirao je Bavarce koji su do kraja poluvremena zagospodarili terenom i potpuno okrenuli utakmicu. Pravo je čudo da već na odmor nisu otišli s vodstvom jer je prvo u 42. minuti Zirkzee u čistoj šansi s desetak metara iz poluvoleja pucao ravno u Horkaša, a tri minute kasnije Dinamov golman obranio je i veliku priliku Wriedtu. Odbijena lopta skakutala je po Dinamovom petercu, ali je nitko od Bayernovih igrača nije uspio ugurati u gol.

Bayern dominirao u drugom poluvremenu

Drugo poluvrijeme počelo je na najgori mogući način za Dinamo. Već u prvom napadu Shabani je opalio s 20 metara, Horkaš samo odbio njegov dobar udarac, a odbijenu loptu u gol je s par metara pospremio Wriedt. Gol je presjekao Dinamo koji do kraja utakmice nije uspio sastaviti suvislu akciju. Previše su Zagrepčani griješili, a Bavarci su postajali sve opasniji iz kontri. Jednu takvu realizirali su u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je sve bacio u napad, a Bayern je povukao kontru četiri na tri. Horkaš je obranio prvi udarac Nollenbergera, no lopta se opet odbila na noge Bayernovu igraču, ovaj put Shabaniju, koji je s deset metara zabio u praktički nebranjeni gol.

Tako je sjajna sezona druge Dinamove momčadi završila porazom, ali Igor Jovičević i njegov stručni stožer mogu biti ponosni da su na turniru 24 jake europske momčadi osvojili drugo mjesto. Premier League International Cup igra 12 prvoplasiranih klubova iz Premier League 2 te 12 europskih akademija koje dobiju pozivnice organizatora. Dinamo je u skupini igrao sa Southamptonom, Portom i West Hamom te je kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane momčadi ušao u nokaut fazu. Tamo je s 1:0 pobijedio Tottenham u četvrtfinalu, a u polufinalu Southampton. Bilo je 3:1 za Zagrepčane.

Pročitajte više