Video: Modrić zabio prvi pogodak, čelnici Spursa stvaraju atomsku momčad

U PRIPREMNOJ utakmici protiv Leyton Orienta Luka Modrić po prvi je put zatresao mrežu u dresu Tottenhama. Do 60. minute Luka je igrao kao glavni kreator u momčadi Spursa, a svoju dobru igru okrunio je pogotkom u 7. minuti drugog dijela susreta.

>Tottenham u pohodu na naslov: Stižu Pavljučenko i Aršavin za 34 milijuna funti

>Transfer težak 15 milijuna funti: David Bentley potpisao za Tottneham

Luka Modrić zabio je pogodak kojim je vodstvo svoje momčadi povećao na 3:1 u 52. minuti igre. Modrićev suigrač Lennon probio se po desnoj strani i ubačajem pronašao hrvatskog veznjaka na rubu kaznenog prostora. Modrić je dobro primio loptu i stvorio si prostor za udarac protiv kojega je vratar Orienta bio nemoćan s obzirom na to da je lopta okrznula braniča Saaha dovoljno da malo promijeni putanju. U 60. minuti Modrić je napustio teren, a zamijenio ga je O`Hara, međutim Juande Ramos sigurno je zadovoljan predstavom koju je pružio bivši Dinamov kapetan.

Orient je inače uspio povesti protiv Spursa i držati početnih 1:0 sve do poluvremena kad se Tottenham napokon probudio. Osim Modrića zabijali su Lennon i triput Bent, a Tottenham je slavio 5:1.

Luka je već izborio svoje mjesto u prvoj postavi Spursa

Prema do sada prikazanim igrama našeg reprezentativca i učestalim pohvalama na njegov račun, nema bojazni kako Modrić neće izboriti svoje mjesto u prvoj postavi i već sutra opet zaigrati protiv škotskog Celtica u prijateljskoj utakmici na Feijenoord Stadionu u Roterdamu. Na istom mjestu dva dana kasnije, u nedjelju, Tottenham će odigrati, također prijateljski susret, protiv dortmundske Borussije za koju bi trebali nastupiti Mladen Petrić i Robert Kovač.

Prvu utakmicu na prepunom White Hart Lane, u domaćoj atmosferi, naš reprezentativac odigrat će 10. kolovoza protiv vrlo jake Rome, kao priprema za početak prvenstva i utakmicu protiv uvijek nezgodnog Middlesbrougha u prvom kolu Premiershipa.

R.J./P.V./M.Š.
Foto: tottenhamhotspurs.com

Pročitajte više