Video - Moratti i Ranieri ujedinjeni: Sudac je uništio utakmicu

GNJEVNI su svi u Interu nakon subotnje utakmice 6. kola talijanske Serije A, u kojoj je Napoli uzeo tri boda na San Siru uz visoku i uvjerljivu pobjedu od 3:0. Do pred kraj prvog dijela odigravala se zbilja kvalitetna predstava u kojoj su konkretne i lijepe akcije izvodili i jedni i drugi, a onda su uslijedile sudačke odluke zbog kojih su domaći protestirali.

> Video - Očaj na San Siru: Napoli tricom posramio Inter, Roma slavila protiv Atalante

U 41. minuti je sudac Gianluca Rocchi prekršaj Obija nad Hamšikom vidio u šesnaestercu, makar se dogodio izvan njega, a uz to je Obiju dodijelio drugi žuti karton. U Interu su potpuno nezadovoljni i dosuđivanjem prvog žutog kartona za Obija nakon, istina, bezazlenog kontakta s Lavezzijem. Nakon toga se sve okrenulo na stranu Napolija koji je poput pravih momčadi iskoristio igrača više. Nije im smetalo niti što su igrali bez najboljeg igrača, Urugvajca Edinsona Cavanija.

"Ma, toga čovjeka (op.a., suca Rocchija) više ne želim vidjeti ispred sebe. Užas što je napravio od lijepe utakmice. Sa svoja dva poteza je sve uništio. Nakon svega viđenog mogu reći da čovjek ne zna obavljati posao za koji je plaćen i po njegovom pitanju se moraju dogoditi promjene", oštar je bio vlasnik Intera Massimo Moratti koji je ludovao na tribinama dok je gledao ovaj meč.

"Nemam svojim igračima što prigovoriti. Netko je ovdje na utakmici bio moćniji od njih."

Isključeni Ranieri: Sudac je uništio sav naš trud

Trener Intera Claudio Ranieri praktički je svu krivicu za domaći poraz svalio na suca Rocchija.

"Sudac je definitivno bio nedorastao zadatku večeras. Prvi žuti karton Obija je bila pogrešna odluka, a penala nije bilo. Uništio je sudac utakmicu koja je bila vrlo zanimljiva i dopadljiva, jer je krivo dosudio sve što je mogao pogriješiti", izjavio je Ranieri, koji je i sam dobio isključenje zbog prigovora u poluvremenu.

"Niti to ne razumijem, ne znam zašto sam isključen jer nisam rekao ništa uvredljivo. Moji su igrači bili jako ljuti, jer kada je Hamšik pucao penal, bila su tri igrača u kaznenom prostoru. Ako već pravilo postoji, onda bi ga trebalo i primjeniti. Oni koji me dobro poznaju znaju da nisam sklon prigovaranju, ali ova nam je utakmica izmakla iz ruku iako nismo sami ništa pogrešno ili loše učinili. Mi smo ljudska bića i normalno je da vas iritira ovako dosuđen penal."

Na kraju, Ranieri je zaključio:

"Nisam se u 20 godina baš često bunio na suce. No, dovoljno sam iskusan da mogu konstatirati kako je ovaj sudac imao lošu večer i nije držao utakmicu pod kontrolom. Moji su momci dali sve od sebe i nisu zaslužili da sudac uništi sav njihov trud na ovakav način."

Pročitajte više