NBA

VIDEO Najmisteriozniji igrač NBA lige napokon je popravio deformirani šut

Foto: EPA-EFE

KADA je Markelle Fultz 2017. postao prvi izbor na draftu Philadelphije 76ersa, očekivalo se da će Fultz postati završni dio slagalice koja će se godinama moći boriti za NBA naslov.

No dogodilo se potpuno suprotno. Na samom početku njegove prve sezone bilo je jasno da nešto s njim nije u redu. Misteriozna ozljeda ramena potpuno mu je deformirala šut i znatno ga limitirala na parketu. Uskoro su Sixersi odlučili da Fultz neće igrati dok se ne otkrije što mu je i dok se ne vrati u normalu.

Nakon toga se još jednom vratio na parket, prošlu sezonu je započeo kao prvi playmaker 76ersa, ali je izgubio mjesto kada su Sixersi napravili trade za Jimmyja Butlera. Fultzov šut je i dalje izgledao očajno, no napokon je otkriveno u čemu je problem. Ispostavilo se da se radi o poremećaju koji utječe na živce između vrata i ramena, rezultira bolom i slabosti u ruci te znatno smanjuje njenu pokretljivost, što naposljetku utječe na mehaniku šuta. Fultz je na koledžu vrhunski šutirao, u prosjeku bilježio 23,2 koša, 5,7 skokova i 5,9 asistencija, zbog čega je i postao prvi izbor drafta.

Philadelphia je odustala od njega, u tradeu su ga poslali u Orlando Magic, a on tamo još nije igrao jer se oporavljao od ozljede ramena.

Orlando je nedavno aktivirao četvrtu godinu njegovog ugovora iako još nije odigrao nijednu utakmicu za njih. Fultz će tako ove sezone zaraditi 12,3 milijuna dolara i mnogi su se pitali zašto je Orlando napravio takav potez za igrača koji je bio promašaj u dosadašnjoj NBA karijeri.

Šut izgleda puno bolje

Izgleda da bi razlog mogao biti u Fultzovom napretku. Društvene mreže su preplavile snimke Fultzovih vježbi za vrijeme treninga i njegov šut doista izgleda puno bolje. Fultz bi trebao napokon debitirati za Orlando i ulazi zdrav u pripreme za novu sezonu koje počinju sljedećeg tjedna. Orlando očekuje da neće imati nikakvih limita u treninzima.

"Uvijek sam sretan kada izađem na parket što god se događa jer kao što sam brzo saznao, ne možeš košarku uzimati zdravo za gotovo. Nikad ne znaš kada ćeš ostati bez nje."

Nije izgubio samopouzdanje unatoč bizarnim ozljedama.

"S razlogom sam bio 1. pick drafta. Radim naporno i znam što mogu napraviti na terenu. To je jedino bitno", rekao je Fultz, a njegove izjave prenosi Sportando.

Fultz je do sada u NBA karijeri odigrao 33 utakmice sa skromnih 7,7 poena po susretu. 

Pročitajte više