Video: Nani je bolji od Ronalda

SKY SPORT je u nedjelju donio zanimljiv statistički podatak. Povod je bio stoti nastup Nanija za Manchester United.

Portugalac ga je upisao u derbiju petoga premierligaškog kola protiv Chelseaja na Old Traffordu, pri čemu je zabio fantastičan pogodak iz daljine lijevom nogom za 2:0 vodstvo Fergusonove momčadi (završilo je 3:1).

Nagnalo je to Skyeve statističare da usporede prvih stotinu Nanijevih s prvih stotinu nastupa Cristiana Ronalda za premierligaški klub.

Podaci su vrlo znakoviti: Portugalci koje se često uspoređivalo premda igrači uopće nisu slični skupili su u tih stotinu nastupa praktički identičan broj minuta (6752 Nanijevih naprama 6705 Ronaldovih) i sasvim identičan broj golova (19-19). Ono što ih razlikuje jesu asistencije: Nani ih je suigračima podijelio 33, a Ronaldo gotovo tri puta manje – 12!

Jedino što ne ide u prilog Naniju a da nije spomenuto jest činjenica da je Ronaldo počeo karijeru u Unitedu s 18, a on s 20 godina. Ostalo govori samo za sebe.

Podcjenjivanju Nanijevih igračkih sposobnosti itekako pridonio je svojim odlukama sam Alex Ferguson tako da ga je prije nepuna tri mjeseca u finalu Lige prvaka na Wembleyu ostavio na klupi za rezervne igrače davši prednost Antoniju Valenciji i Park Ji-Sungu. Uveo ga je u igru tek u 69. minuti.

Pročitajte više