Video: Neuville i Ballack izborili pobjedu protiv Srbije

U PREPUNOJ Veltins Areni reprezentacija Njemačke u svojoj posljednjoj pripremnoj utakmici za Euro svladala je Srbiju rezultatom 2:1. Srbi su poveli pogotkom Jankovića u 19. minuti, no Nijemci se nisu predali. U 74. minuti zabio je Neuville, koji je zamijenio Kuranyja, dok je pobjednički pogodak iz slobodnjaka sa samog ruba kaznenog prostora u 82. minuti postigao Ballack.

Mlada i eksperimentalna gostujuća momčad, koju s klupe vodi novi izbornik Miroslav Đukić, držala se odlično parirajući “elfu” u svim elementima igre.

Saša Ilić u 19. je minuti lijepo iza linije domaće obrane gurnuo Boška Jankovića, a 24-godišnji veznjak Palerma u dvoboju jedan na jedan s Jensom Lehmannom gurno je elegantno loptu kroz noge njemačkog vratara.

U 54. minuti Srbi su trebali voditi 2:0. Antonio Rukavina lijepo se izbacio u 16-erac s desne strane vrativši loptu na na 6,7 metara pred gol za strijelca Jankovića. Ovaj je pogodio samo gredu.

Preokret je domaćima kreirao Michael Ballack. U 74. minuti lijepo je na lijevoj strani u 16-erac izbacio mladoga Bayernova braniča Marcela Jansena. Ljevonogi je igrač na pet metara, u situaciji sličnoj kao kod Boškovićeve grede, na petercu pronašao Olivera Neuvillea, koji je zabio za izjednačenje.

Konačno, u 82. minuti Michael Ballack zabio je topovskim udarcem iz slobodnjaka za konačnih 2-1. Gol je skrivio živi zid gostujućih igrača, kroz koji je prizemna lopta prošla u Stojkovićevu mrežu.

Nijemci su igrali u sastavu: Lehmann - Lahm, Mertesacker, Metzelder, Jansen - Frings, Ballack - Friz, Schweinsteiger - Kuranyi, Gomez (još su igrali: Podolski, Friedrich, Rolfes, Neuville, Odonkor i Westermann).

Utakmica je odigrana na ispunjenoj Veltins Areni, a izbornik domaćih Joachim Löw ovu je utakmicu iskoristio posebno za pripremu dvoboja s Bilićevim izabranicima u skupini.

Löw je nakon pobjede izrazio zadovoljstvo rezultatom, uz napomenu da postoji još puno prostora za napredak:

"Pobjeda je važna za moral, sigurnost i samopouzdanje. Ima još mjesta za napredak, ali siguran sam da to možemo postići. Imam osjećaj da će svi igrači u idućih tjedan dana doseći svoj vrhunac.", izjavio je Löw.

"Bio je to scenarij upravo kakav sam i zamislila. Želim da reprezentacija igra dobro, a posebno me dirnula podrška naše publike. Michael Ballack opravdao je svoju kapetansku vrpcu.", komentar je njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Apsolutno smo željeli pobjedu u ovoj utakmici. Ne bi bilo dobro da smo posljednju utakmicu prije Eura završili s porazom. Pobjeda nas je podigla.", rekao je Michael Ballack.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.