Video: Odlikovani američki snajperist u subotu protiv Melvina Manhoefa

ZA RAZLIKU od velikog dijela svojih kolega, Tim Kennedy nije "odmalena sanjao kako će kad odraste tući se u ringu". Tim je profesionalni vojnik i bio je snajperist na tajnim misijama američke vojske u Iraku i Afganistanu.

U kolovozu prošle godine izgubio je na bodove meč protiv Ronalda Jacarea Souze, ali to ga nije previše pokolebalo pa u skladu s vojničkim duhom, uoči borbe s Melvinom Manhoefom (subota, Columbus), poručuje: "Mrzim sudačke odluke, ja želim završiti protivnika. Moram se dokazati protiv Manhoefa", rekao je za Strikeforce.com Kennedy koji očekuje brzu i eksplozivnu borbu:

"Znam da je Manhoef gadan lik, sposoban ne samo pobijediti već i ozlijediti protivnika. Ali znate, takav sam i ja, nije mi problem nanijeti ozljedu suparniku."


U njegove riječi ne treba sumnjati, jer Kennedy je u vojsci odlikovan Brončanom zvijezdom za junaštvo, a triput je u konkurenciji s ostalim vojnicima osvajao nagradu najboljeg obarača ruku.

Zanimljivo, Kennedy još uvijek ima puno radno vrijeme u vojsci, živi u Austinu u Teksasu, član je 19. Snaga specijalnih postrojbi, a usput i trenira druge vojnike za borbene misije.

Pročitajte više