Video: Olić zabio, Petrić se ozlijedio

NOGOMETAŠI Hamburga su u utakmici 24. kola Bundeslige pobijedili na svom terenu Energie 2:0, a prvi pogodak na utakmici (u 32. minuti) je postigao Ivica Olić.

Nabačenu loptu u šesnaesterac Olić je, unatoč tome što ga je pomno slijedio suparnički igrač, u naklonu zahvatio glavom i poslao je precizno na suprotnu stranu za vodstvo domaćina 1:0, svoj sedmi prvenstveni gol u sezoni.

Tri minute prije uvodnog pogotka Hamburga iz igre je izašao drugi hrvatski reprezentativac Mladen Petrić, zbog ozljede zadnje lože desne noge. Prilikom jedne akcije Petrić je zastao i vidno počeo šepati, no još se uvijek ne zna koliko je teška ozljeda napadača Hamburga.

Njegova zamjena, Trochowski, je nakon samo deset minuta igre doveo Hamburg u vodstvo od 2:0. Nakon njegovog slobodnog udarca, lopta je u živom zidu malo dotakla nekog od igrača Energijea, ali sasvim dovoljno da promijeni smjer i završi u mreži.

Do kraja utakmice je bolja momčad bio Energie, ali nije realizirao niti jednu od nekoliko lijepih šansi, pa se nakon tri uzastopna remija na Nordbanku kući vraća bez ijednog boda.

Hamburg se ovom pobjedom izjednačio na drugom mjestu ljestvice sa Bayernom i Wolfsburgom koji imaju po 45 bodova. Četiri više od njih ima vodeća Hertha.

U drugom nedjeljnom ogledu Werder se poigrao sa Stuttgartom na svom terenu, te je pobijedio 4:0. Jurica Vranješ je za domaćina odigrao posljednjih 12 minuta utakmice.

Bundesliga, 24. kolo:

Hamburg - Energie  2:0 (Olić 32, Trochwski 39)

Werder - Stuttgart 4:0 (Diego 34, Pizarro 53, Rosenberg 64, 78)

Redoslijed: 1. Hertha 49, 2. Bayern 45, 3. Hamburg 45, 4. Wolfsburg 45, 5. Hoffenheim 43, 6. Stuttgart 39, 7. Bayer 37, 8. Schalke 37, 9. Borussia (D) 34, 10. Werder 32...

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više