Video: Olićev HSV u Bremenu uspješno odradio prvi dio posla

POBJEDOM 1:0 kod Werdera u Bremenu HSV je odradio lavovski dio posla na putu prema finalu Kupa Uefa. Drugi polufinalni par ponudio je gledateljima znatno više uzbuđenja od Dinama iz Kijeva i Šahtara. Werder i HSV odigrali su dinamičnu, otvorenu utakmicu, s puno dobrih šansi, u kojoj su domaćini na momente potpuno dominirali, ali od poraza se ipak nisu uspjeli spasiti. HSV je večeras obavio lavovski dio posla i jednom nogom već zakoračio u finale Kupa Uefa, ali Werder je ipak dobra ekipa pa će Martin Jol u uzvratu morati biti vrlo oprezan. Posebno jer neće moći računati na Guerrera, koji se večeras isključio iz drugog polufinalnog "poluvremena" nepotrebnim žutim kartonom.

> Tijek susreta

> Video: Srnin Šahtar na pragu finala Kupa Uefa

Iako u HSV-u i Werderu ukupno igra tri Hrvata, večeras smo vidjeli samo jednoga. U prvom sastavu Martina Jola našao se Ivica Olić. Mladen Petrić zbog ozljede nije mogao nastupiti za HSV, dok Jurica Vranješ već duže vremena nije u planovima Thomasa Schaafa pa se morao zadovoljiti klupom. Iako se večeras nije upisao među strijelce, Olić je pružio dobru partiju. Dvaput se hrvatski reprezentativni napadač našao u stopostotnoj šansi, ali oba puta njegove je udarce obranio Tim Wiese.

Trochowski doveo HSV nadomak finalu

Najprije je Olić sam pred Wiesea izašao u 2. minuti utakmice i pucao u bliži kut koji je vratar Werdera na vrijeme zatvorio, a još bolju šansu Olić je imao u 65. minuti, kad se još jednom našao oči u oči s Wieseom, ali ni ovoga ga puta nije uspio svladati. No, zato je "sva tri boda" HSV-u donio Trochowski koji je u 28. minuti zabio jedini pogodak utakmice. Trochowski je ostao sam uz desnu vratnicu, a to je izvrsno uočio Demel, koji je centrirao s desne strane i pogodio svog suigrača "u trepavicu".

Nakon primljenog gola nogometaši Werdera zaredali su nekoliko solidnih šansi, ali Tziolis, Oezil i Frings nisu svojim šutevima uspjeli ugroziti HSV-ovog vratara Rosta, da bi pred sam kraj poluvremena i Pizzaro loše tukao glavom nakon Diegovog centaršuta. Na početku drugog poluvremena došlo je do kraćeg prekida radi dima iz navijačke pirotehnike koji se nadvio nad travnjak, nakon čega su nastavljeni pritisci Werdera. Rost je obranio udarac Huga Almeide sa sedam metara, a zatim je Boenisch pucao daleko od okvira gola.

Gužva u šesnaestercu

HSV se pred kraj utakmice povukao i pokušao kontrama zapečatiti pobjedu, ali Werder je bilo gotovo nemoguće probiti. Najnapetije pred Rostovim golom bilo je u 70. minuti, kad je Demel s dvije izvrsne reakcije spriječio dvije zicer šanse. Gotovo cijela završnica utakmice odigrala se pred kaznenim prostorom HSV-a, ali obrana ekipe iz Hamburga bila je čvrsta i dobro organizirana pa je Werder u većini slučajeva uspio složiti tek - gužvu u šesnaestercu.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više