Video: Oprašta se Henrik Larsson

NAKON što je već ranije najavio da je odigrao svoju posljednju utakmicu za švedsku nogometnu reprezentaciju, veteran Henrik Larsson (38) odlučio je po isteku sezone zaključiti svoju karijeru.

Vijest je objavio njegov aktualni klub Helsingborg na svojim internet stranicama.

Direktor Helsingborga Jesper Jansson rekao je kako su se u klubu nadali da će Larsson odigrati još koji sezonu, ali da “klub poštuje njegovu odluku i osjeća neopisivu zahvalnost za sve njegove doprinose”.

U svojoj bogatoj karijeri koju je započeo još davne 1988. godine u Högaborgu, aktualni napadač Helsingborga je ostavio najdublji pečat ipak noseći dres škotskog giganta Celtica. Bilo je to između 1997. i 2004. godine kada je Larrson za klub s Parkheada zabio čak 242 gola u 315 odigranih utakmica. Godine 2001. osvojio je i nagradu Golden Shoe, koja se dodjeljuje najboljem strijelcu europskih liga (35 golova).

Osim za već spomenuti Högaborg, Helsingborg i Celtic, Larsson je u karijeri igrao za Feyenoord, Barcelonu i Manchester United. Sa švedskom reprezentacijom nastupio je na tri Svjetska prvenstva i dva Europska prvenstva, te je ukupno zabio 37 golova u 106 odigranih utakmica.

Pročitajte više