Video: Optimistični Šibenčani gosti zahuktalog Hajduka

JEDANAESTO kolo HNL-a večerašnjim će dalmatinskim derbijem na Poljudu zaključiti Hajduk i Šibenik, u utakmici za koju oba iz oba tabora stižu najave o pobjedi.

Malo tko je uoči početka sezone očekivao da će Hajduku biti potrebna pobjeda nad Šibenikom kako bi se na ljestvici izjednačio s najbližim susjedima, ali Hajduk je u sezonu ušao katastrofalno dok su Šibenčani unatoč odlasku desetak igrača i dalje zadržali kvalitetu te se šepure na petom mjestu s 18 osvojenih bodova.

Hajduk na svom kontu ima tri manje, a zanimljivo je napomenuti kako obje momčadi imaju identičnu gol-razliku (11:8). Splićani će večeras imati priliku uživo vidjeti svoje ljubimce na djelu nakon gotovo mjesec danas. Naime, poslije domaće utakmice 19. rujna protiv Zagreba uslijedila su gostovanju u Vinkovcima kod Cibalije, kup-ogled s Lipikom te dvoboj s Istrom 1961 u Rijeci te reprezentativna stanka.

Hajdukov trener Edoardo Reja na press konferenciji uoči utakmice istaknuo je kako ga u utakmici sa Šibenikom zanima jedino i isključivo pobjeda: "Bez obzira što je šibenik čvrsta i neugodna momčad predvođena vrlo dobrim Erminom Zecom, mi moramo samouvjereno i autoritativno se postaviti na terenu te osvojiti sva tri boda."

Reji bi posao prema željenoj pobjedi trebala olakšati i činjenica da se nakon mjesec i pol dana pauze u sastav vraća Ahmad Sharbini, a na klupi će svoju priliku čekati Srđan Andrić i Rafael Paraiba.

S druge strane, Šibenčani u Split ne dolaze s bijelom zastavom iako su svjesni snage Hajduka. Barem ako je suditi prema najavama koje stižu sa Šubićevca: "Hajduk je kvalitetan, ali i mi imamo dobru momčad. Mi svoje nade najviše polažemo u Ermina Zeca, on je najbolji napadač lige i mogao bi zapapriti Hajduku", rekao je trener Šibenika Branko Karačić.

Dvoboj Hajduka i Šibenika na Poljudu počinje u 20:15, a Live prijenos utakmice pratite na Indexu.

Vjerojatni sastavi:

Hajduk: Subašić - Maloča, Vejić, Šerić - Oremuš, Skoko, Cernat, Strinić - Ibričić, An. Sharbini - Ah. Sharbini

Šibenik: Blažević - Jurčević, Vidić, Budiša, Medvid - Husmani, Ademi, Bačelić-Grgić, Alispahić - Zec, Fuštar

Dodajmo kako će glavni arbitar večerašnje utakmice biti Andrej Burilo iz Osijeka, pomoćnici će mu biti njegovi sugrađani Dalibor Conjar i Mato Grgić dok je četvrti sudac Šime Bugarija iz Bibinja.

Pročitajte više