hnl

VIDEO Osijek predstavio Caktaša: Stalno živim s pritiskom, to mi nije problem

Foto: NK Osijek

NENAD BJELICA predstavio je danas u Gradskom vrtu Miju Caktaša i Vinka Petkovića kao nove igrače Osijeka. Caktaš je došao iz saudijskog Damaca s kojim je raskinuo ugovor, a Vinko Petković iz Hrvatskog dragovoljca. Obojica su ugovor potpisala do 2025. godine i u konkurenciji su za subotnju utakmicu protiv Slavena.

"Drago mi je da smo uspjeli dovesti dva ovako kvalitetna igrača. Svi znate, Mijo je dugogodišnji igrač Hajduka i jako uspješan. Nismo se uspjeli dogovoriti prošlog ljeta, ali sad jesmo. Petković je brz igrač kakav nam treba na krilima, a obojici želim puno zdravlja", rekao je na početku Nenad Bjelica.

Caktaš stigao pa dobio koronu

Caktaš, bivši Hajdukov kapetan, prije dva tjedna igrao je prvenstvenu utakmicu za Damac, ali je onda došao u Osijek. U međuvremenu se zarazio koronavirusom, ali tvrdi da nije imao nikakvih posljedica te da je spreman već za subotu i utakmicu sa Slavenom.

"Bio sam sedam, osam dana bolestan, ali sam i u tom periodu odrađivao neke treninge pa mislim da nisam puno toga izgubio. Spreman sam. Prvenstvo će biti neizvjesno do zadnjega kola. Svaki igrač igra za to da nešto osvoji. Ja sam sad igrač Osijeka, imamo priliku i u Kupu i u prvenstvu i dat ćemo sve od sebe da nešto od toga i osvojimo", rekao je Caktaš.

Kad je objavljeno da ide u Osijek, na njegovoj kući osvanuo je uvredljivi transparent. U Splitu, jasno, nisu najbolje primili da im je bivši kapetan i ponajbolji igrač sad član momčadi koja je Hajduku jedan od glavnih konkurenata.

Dobro se nosi s pritiskom

"Pritisak? Kroz čitavu karijeru nosim se s nekakvim pritiskom tako da mi to nije problem. To mi je samo dodatni motiv i tjera me da budem bolji i uspješniji. Znam se jako dobro nositi s pritiskom. Kad sam dolazio u Gradski vrt s Hajdukom, uvijek mi je ovdje bilo teško igrati. Sad se nadam da će i protivnicima biti jednako teško", rekao je Caktaš i dodao:

"Normalno da će mi trebati neki mali period da pohvatam što se od mene traži, ali znamo koje su moje kvalitete i na meni je da zabijam golove. Ovo ostalo ću u najkraćem roku pohvatati koji su moji ostali zahtjevi".

"Vidjet ćemo u kakvom je Mijo stanju za ovaj vikend. Bio je bolestan ovih dana pa ćemo vidjeti. On je prije dva tjedna igrao prvenstvenu utakmicu, pa u ovih desetak dana nije mogao puno izgubiti. Ne znam kako je bolest utjecala na njega, ali po ovome što sam vidio mislim da će biti na raspolaganju", rekao je Bjelica.

Pročitajte više