Video: Otpisani Kalinić strijelac za Blackburn, Tottenham bez Modrića poražen u Africi

HRVATSKI reprezentativac Nikola Kalinić bio je najistaknutiji igrač predsezonskog pripremnog susreta u kojem su njegovi Blackburn Roversi s 2:1 savladali četvrtoligaša Accrington Hanleyja.

Bivši napadač Hajduka upisao je gol i asistenciju i tako svom menadžeru Steveau Keanu pokazao svoju vrijednost. U 15. minuti Kalinić je asistirao Keithu Andrewsu za vodstvo Roversa 1:0, a pobjednički je zabio u 66. iz neposredne blizine nakon obrambenog nesporazuma kod Accringtona.Utakmica je igrana u The Globe Areni u Morecambeu, a Kalinić je odigrao svih 90 minuta.

Nikica Jelavić je također bio strijelac na pripremnoj utakmici Glasgow Rangersa. Škoti su pripremni susret igrali protiv Linfielda, momčadi koju je Dinamo 2008. godine izbacio iz europskog natjecanja. Jelavić je postigao pogodak za 3:1, nakon krasne akcije Naismitha i Hemmingsa, a valja napomenuti kako je Linfield vodio 0:1 na utakmici.

U isto vrijeme Tottenham je poražen u svojoj prvoj predsezonskoj utakmici u Polokwaneu od južnoafričkih Kaiser Chiefsa s 1:0. Jedini gol je postigao Lebese iz kontranapapada u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Od hrvatskih nogometaša utakmicu je započeo Niko Kranjčar, koji je početkom drugog poluvremena bio zamijenjen, a tada je priliku dobio Vedran Ćorluka. Luka Modrić nije niti konkurirao za susret.

Prijateljske utakmice, važniji rezultati:

Malaysian XI – Liverpool 3:6

Accrington – Blackburn 1:2

Hangzhou Greentown – Arsenal 1:1

Kaiser Chiefs – Tottenham 1:0

Pročitajte više