VIDEO Ovako je Hajduk prvi put bez Livaje pobijedio u HNL-u

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK je u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a s 1:0 pobijedio Rudeš. Strijelac za Hajduk bio je Makedonac Aleksandar Trajkovski u 47. minuti. Hajduk se s ova tri boda na vrhu izjednačio s vodećom Rijekom. Pogodak odluke i najbolje trenutke s ovog susreta pogledajte OVDJE

Hajduk je protiv Rudeša igrao znatno oslabljen. Mislav Karoglan zbog žutih kartona nije mogao računati na Marka Livaju i Filipa Krovinovića, a zbog teške ozljede koljena duže vrijeme će izbivati pouzdani lijevi bek Dario Melnjak. Nikad dosad Hajduk nije u HNL-u pobijedio ako u kadru nije bilo Marka Livaje. Danas je uspio prekinuti taj crni niz.

Tri boda su tu

Najbolju šansu Hajduk je propustio u 32. minuti kada je Rudeš spasio okvir vrata. Nakon ubačaja Sahitija glavom je loptu okrznuo Pukštas, ali su centimetri bili na strani gostiju. Hajduk je ipak poveo na samom startu drugog dijela. U 47. minuti Dajaku je ubacio, a Trajkovski je uspio pogoditi suparničku mrežu za svoj premijerni pogodak u splitskom dresu.

Sve dvojbe mogao je Hajduk riješiti u 78. minuti kada je Sigur probio desnu stranu, a Tomečak je šeprtljavo reagirao i skoro pogodio vlastitu mrežu. U samoj završnici vatreno je bilo u domaćem šesnaestercu. Tražili su gosti jedanaesterac, ali ga nisu dobili, dok je u nadoknadi Pavlović promašio prazna vrata za bod Rudeša na Poljudu.

Pročitajte više