VIDEO Partizan s igračem manje pobijedio Sheriff u Moldaviji

Foto: EPA-EFE

BEOGRADSKI Partizan upisao je pobjedu u prvoj utakmici nokaut-faze Konferencijske lige. Aktualni srpski viceprvak s 1:0 bio je bolji od moldavskog prvaka Sheriffa iz Tiraspola. Gol odluke zabio je jedan od najboljih igrača Partizana, napadač Ricardo Gomes.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RICARDOV GOL

Partizan je od 50. minute igrao s igračem manje, kada je direktni crveni karton dobio stoper Igor Vujačić, ali Beograđani su uspješno obranili prednost koju im je donio Ricardo krajem prvog dijela utakmice. U 89. minuti crveni karton pokazan je i Sheriffovom Munasheu Garanangi, ali VAR ga je poništio.

Tridesetjednogodišnji Ricardo, koji je inače reprezentativac Zelenortskih Otoka, pogodak je zabio nakon što je driblingom izbacio čuvara iz ravnoteže, ali potom je imao i sreće jer se lopta na putu do mreže odbila i tako prevarila golmana Sheriffa.  

Ricardu je ovo čak deveti gol u Europi ove sezone i 20. ukupno. Sjajni Afrikanac zabio je 84 u 136 nastupa za srpski klub. Za Sheriff je utakmicu započeo bivši igrač Gorice i Dinama Iyayi Atiemwen. Uzvratna utakmica igra se 23. veljače na Stadionu JNA u Beogradu.

Pročitajte više