BUNDESLIGA

VIDEO Perišića čeka prvi Oktoberfest u Bayernu, braća Kovač već su veterani

Foto: screenshot/Dugout

LJUBAV Bayerna i Oktoberfesta traje od pamtivijeka. Ne kažu Nijemci uzalud da "niti jedna Bayernova sezona nije potpuna ako ne posjete Oktoberfest".

Tako će biti i ove godine, u kojoj se taj popularni sajam održava od 21. rujna do 6. listopada. Nema dvojbe da će uprava, stožer i igrači bavarskog diva jedan slobodan dan iskoristiti za opuštanje uz pokoje pivo.

Pripreme su već počele. Dan nakon visoke pobjede nad Mainzom 6:1 Bayern je imao otvoreni jutarnji trening, nakon kojeg je uslijedilo promotivno snimanje za Oktoberfest. Igrači su navukli tradicionalne lederhozne i nazdravili.

Niki Kovaču i njegovu bratu Robertu to nije nimalo stran običaj jer su obojica igrala za Bayern (Niko dvije, Robert četiri godine), a bili su tu i lani u ulozi trenera i asistenta, ali prvi se put u ovoj situaciji našao Ivan Perišić.

Iako je ovo snimanje, tri tjedna prije početka eventa, odrađeno iz marketinških razloga, povod nije marketinške prirode, nego činjenica da je klub istinski povezan s lokalnom zajednicom i običajima. Osim toga, klub je 1900. osnovan u restoranu Gisela dok se 11 nogometaša koji su se odcijepili iz Minhenskog sportskog društva jer nogometnoj sekciji nije bilo dopušteno priključivanje Njemačkom nogometnom savezu gostilo uz pivo.

Pročitajte više