Video: Petarda u mreži Porta zahvaljujući sjajnom Ar(šavin)senalu, ali i katastrofalnim Dragoesima

ARSENAL je izborio (5:0) četvrtfinale Lige prvaka protiv potpuno indisponiranog Porta, a Eduardo je feštu gledao s klupe.

Gunnersima se isplatila opća ofenziva na početku utakmice protiv potpuno indisponiranog Porta kroz čiju obranu su Aršavin, Nasri, Sagna i Eboue prolazili kao da ne postoji, a Bendtner neometan poentirao pred golom.

Tijek susreta Arsenal - Porto

Porto je igrao 4-3-3 pa je lako mogao iskontrirati neuvjerljivu Arsenalovu obranu predvođenu zbunjenim Campbellom, ali Topnicima se isplatio rizik i nakon 25 minuta su zahvaljujući Aršavinovim asistencijama i Bendtnerovim poentiranjima imali prednost od 2:0 kojom su anulirali Portovu pobjedu (2:1) u prvom susretu.



Do kraja prvog dijela prednost je trebala biti i viša, zahvaljujući opet Aršavinu i probojnom Sagni, čiji je svaki prodor po desnom boku završavao opasnim centaršutom pred Portova vrata.

Na njima je stajao Helton, jedini Portov čovjek koji je zaslužio prolaznu ocjenu, a znate što kažu za momčadi koje prime pet komada pri čemu im je golman najbolji igrač.

Ulaskom Rodrigueza na poluvremenu Porto je živnuo a do izražaja su došle i slabosti Arsenalove obrane koju bi neka raspoloženija momčad iskoristila, ali ovo nije bila Portova večer.

Njihovi igrači nisu čuvali Arsenalove nego su ih gledali ili tek stajali pored njih, kao primjerice prilikom Nasrijevog plesa za treći gol. Taj gol ćete ove godine vidjeti još mnogo puta, pri čemu se, osim u Nasrijevo majstorstvo , možete osvjedočiti i kako je bio potpuno neometan dok je zaobilazio niz "čunjeva" u Portovoj obrani.



Upravo je prije Nasrijevog gola Porto uspostavio ravnotežu oko 50. minute, zbog čega je inače hladni Wenger ludio, a povukao je i potez kako bi doskočio tome. Rosickog je zamijenio Eboue, ali umjesto da učvrsti blok, Wenger je u njemu dobio opasnost više u napadu, pa je upravo on postigao gol i izborio jedanaesterac.

Arsenalova pobjeda je velika, a igra Andreja Aršavina jedan od najboljih u posljednjih godinu dana, ali stoji i kako su večeras na suprotnoj strani imali potpuno nedoraslog i indisponiranog protivnika.

Pročitajte više