Video: Petrić svladao Lehmanna udarcem brzim 123 km/h

SJAJAN je pogodak postigao hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Hamburga Mladen Petrić u 5. kolu Bundeslige, u kojem je njegova momčad svladala Stuttgart 3:1.

Njemački Bild izračunao je da je Petrićeva bomba odsjela u rašljama Jensa Lehmanna nakon udarca koji je rasparao zrak pri brzini od 123 km/h.

Petrić je povukao akciju kod prvog pogotka, negdje oko sredine terena. Odigrao je dupli pas s Elijom, a potom s nekih dvadesetak metara od Stuttgartovih vratiju, raspalio lijevom nogom loptu koja je u lijepom luku odsjela pod gredom Lehmannovog gola.

"Kod genijalne tehnike pri Petrićevom udarcu Lehmann nije imao nikakve šanse", objasnio je bivši veznjak dortmundske Borussije i “elfa” Lars Ricken u mikrofon Skya tijekom poluvremena utakmice.

“Nakon 3-1 pobjede protiv Stuttgarta, Hamburžani stoti puta u povijesti Bundeslige predvode ljestvicu. I slave najbolji ulazak u sezonu u svojoj povijesti - četiri pobjede, remi i gol razlika 15-6”, tvrdi Bild, te dodaje da je udarac pri Elijinom golu bio još brži od Petrićevog. Nizozemski krilni igrač svladao je Lehmanna udarcem brzim 133 km/h.

Pročitajte više