Video - Hamilton: Kažnjavaju me jer sam tamnoput

U SAMOJ završnici Velike nagrade Monaka, u Monte Carlu, u težem je sudaru sudjelovao Vitalij Petrov, jedini ruski vozač u Formuli 1. Na startu se nije znala ozbiljnost ozljede.

> Video: Vettel slavio u Monacu nakon ponovnog starta šest krugova prije kraja

Naime, pri izlasku iz svog bolida Petrov je jedva hodao, te je prizvao pomoć, a uskoro je i prebačen u bolnicu. No, po prvim izvještajima se ništa ozbiljnije nije dogodilo, makar će tijekom večeri i sutrašnjeg dana obaviti nove pretrage.

Iz njegove momčadi, Lotus Renaulta, su izvjestili da je Petrov tek ozlijedio lijevi gležanj, te da ga ovaj udes neće izbaciti iz natjecateljskog ritma.

Recimo da se nakon šest utrka ove sezone Petrov nalazi na devetom mjestu ukupnog redoslijeda sa 21 osvojenim bodom.

Hamilton kažnjen zbog sudara s Maldonadom

Britanski vozač Lewis Hamilton prilično je često bio kažnjavan tijekom ovih dana u Monte Carlu, gdje je u nedjelju vožena Velika nagrada Monaka. Hamilton je, inače, na kraju osvojio šesto mjesto.

Bio je Britanac kažnjen već i tijekom službenog treninga, dok je tijekom službene utrke dva puta bio pod istragom sudaca. Imao je "susrete" na stazi s Massom i Maldonadom, a povodom potonjeg je i kažnjen sa dvadeset sekundi.

"Nevjerojatno je to, ali nakon šest utrka sam poslije njih pet bio kod sudaca. To je zbilja smiješno", rekao je Hamilton i objasnio:

"Ovdje u Monte Carlu se teško zaobilaze bolidi. Kada je u pitanju Massa pokušao sam ga proći s unutrašnje strane, no kada je krenuo moj pokušaj on je skrenuo ravno u mene. Skrenuo sam i ja, pokušao izbjeći sudar, ali nisam uspio. Dotakli smo se i ja sam, naravno, kažnjen. Na treningu me on usporio i opet sam ja bio kažnjen", rekao je vidno ljut Hamilton i nastavio:

"I Maldonado me želio spriječiti, krenuo je ravno u mene. Ti vozači su smiješni, kao i odluke."

Na kraju je Britanac izgubio kontrolu:

"Zašto se meni to događa nije mi jasno. Možda zato što sam tamnoput."

Pročitajte više