Video: Pletikosa izrešetan na Lužnikiju

KIJEVSKI Dinamo u predvorju je Lige prvaka, nakon što je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka razmontirao moskovski Spartak rezultatom 4:1.

Stipe Pletikosa nije imao svoju večer, a teško da se naš reprezentativni vratar može prisjetiti goreg perioda otkako nosi odoru Spartaka. U njegovoj mreži odsjedaju ogromne količine protivničkih udaraca i za pretpostaviti je da Stipe neće prezadovoljan doći na reprezentativno okupljanje.

Iako su Moskovljani na domaćem terenu poveli pogotkom Baženova u četvrtoj minuti, napadački tandem Ukrajinaca, Gvinejac Ismael Bangoura i Ukrajinac Artem Milevski, torpedirali su domaće sjajnom igrom. Svaki je Pletikosi utrpao dva pogotka!

Bangoura je izjednačio u 28. minuti, i to nakon greške Stipe Pletikose. Suigrač Mozart vratio mu je loptu na katastrofalan način, "mrtvu" i visoku na 16 metara. Hrvatski je vratar išao spašavati Brazilčev gaf i uprskao do kraja. Napucao je loptom Bangouru u leđa i ona se odbila ravno u gol. Nakon toga Moskovljanima je sve krenulo nizbrdo.

U 45. minuti opet je sjajni Banguora unio nered u obranu gostiju. Probio se pored trojice suparničkih igrača i lijepo pucao, Pletikosa je obranio loptu odbivši je u stranu, no Milevski je bio blizu i ponovno je gurnuo u mrežu.

Unatoč četirima primljenim golovima, hrvatski je reprezentativni vratar u nekoliko navrata dobro reagirao. Spasio je dva čista zicera.

Ognjen Vukojević odradio je također svih devedeset minuta u pobjedničkoj momčadi. U osmoj je minuti izbacio loptu s gol crte nakon što je Šovkovski već bio savladan, te time spriječio 2-0 vodstvo domaćih. U 17. i 20.minuti okušao se udarcima iz daljine, ali je u oba navrata pogodio ravno u Pletikosu.

Liga prvaka, 3. pretkolo, 1. utakmica:

Spartak (M) – Dinamo (K) 1-4 (Baženov 4 / Bangoura 28, 46, Milevski 45, 85)

Pročitajte više