Video - Pokrajac: Soszynski se nakon meča nije ničega sjećao

ONO ŠTO je obećao, to je i ispunio. Malo tko je vjerovao da će Igor Pokrajac nokautirati Krysztofa Soszynskog, a on je to učinio za samo 35 sekundi. I još je to učinio s mnogo stila i vještine. U razgovoru za MMAWeekly, Pokrajac je još jednom objasnio zašto je znao da ovaj meče neće otići do odluke.

> Pobjeda karijere: Pokrajac brutalno nokautirao Soszynskog za samo 35 sekundi!

> UFC 140 za antologiju: Jones ugušio Machidu, Mir slomio ruku Nogu, Titov kraj?

“Očekivao sam da će ovo biti brza borba jer sam vjerovao da će se Kryzstof upustiti sa mnom u otvoreni rat. On je nastupao pred vlastitom publikom u Kanadi i želio se pokazati u najboljem mogućem svijetu”, objašnjava Pokrajac i dodaje:

“Znao sam da je gotovo kada sam ga pogodio, a on je pao na zemlju. Nikada ne znaš, protivnik se uvijek može vratiti iz nokdauna. No, kada je pao na tlo, a  ja sam ga čisto udario pet ili šest puta, znao sam da je to kraj.”

Nokaut je bio toliko težak da se Soszynski nije mogao pribrati još nekoliko minuta nakon dvoboja. Sudac je pao pod kritike zbog prekasnog zaustavljanja meča…

“Zadnja dva udarca je bio u nesvijesti. Poslije meča se ničega nije sjećao. Mislim da je sudac odradio dobar posao i prekinuo dvoboj na vrijeme.”

S obzirom da je Cro Cop na UFC-u 137 zaključio karijeru u UFC-u, teret predstavljanja Hrvatske na najvišoj svjetskoj MMA razini sada pada na Pokrajca.

“Da, naravno. Ja predstavljam i cijelu regiju. Svi mi pričamo istim jezikom. Nisam jedini Hrvat u UFC-u. Tu se bori i Stipe Miočić koji je iz Amerike i Anthony Perosh iz Australije. Obojica imaju hrvatske korijene. Definitivno predstavljam Hrvatsku jer tamo živim, no i Miočić i Perosh su Hrvati”, objašnjava The Duke.

Što se promijenilo u odnosu na mečeve protiv Matyushenka ili Te Hunu kada je imao svoje protivnike na konopcima, no završio kao poraženi?

“Ima tu svoje prste i sreća, a naravno i odlučnost. Treniram da bih završio svoje protivnike. Sve pobjede u UFC-u sam ubilježio prekidom: Irvin, Brown i sada Soszynski.”

Pokrajac nažalost nije dobio bonus za nokaut večeri, no Igor se nadao da bi mu čelnici UFC-a mogli ukazati i tu čast i podebljati malo njegov bankovni račun.

“Nadam se bonusu večeri za nokaut jer sam za to trenirao. Pripreme me mnogo koštaju i treba mi takav bonus.”

allowfullscreen

Pokrajac dao intervju Helwaniju: Jedva čekam povratak u Hrvatsku

Impresivna pobjeda protiv Krysztofa Soszynskog zaintrigirala je i najpoznatijeg svjetskog MMA novinara, Ariela Helwanija koji je odlučio intervjuirati hrvatskog borca.

“Znao sam da će krenuti naprijed jer je želio stisnuti na početku u stojci kako bi me mogao gurnuti prema žici. Čekao sam njegovu ljevicu, kako bih ušao unutra i odradio kombinaciju te završio borbu. Nisam znao da ću moći to napraviti za 35 sekundi, no događa se…”

Poki priznaje da Poljski eksperiment ima mnogo rupa u svojoj stojci.

“Spor je u boksu i možeš predvidjeti točno što će napraviti. Dobro me pogodio desnom rukom, pa sam čekao na lijevu. Znao sam da će ići kombinacijom desna – lijeva. Pričekao sam, a on je napravio grešku.”

Kako je stigao kraj?

“Dobro sam ga uzdrmao prvim udarcem, a zatim i drugim. Tu sam stao i pričekao. Kada sam ga stisnuo uz ogradu, vidio sam da je uzdrman. Tada sam odlučio završiti posao.”

Iako je nakon meča prošlo više od 20 minuta, Pokrajac je intervjue davao sa svojim bandažama na rukama. Zašto?

“Nisam imao vremena. Zovem okolo obitelj i prijatelje u Hrvatskoj. Reakcije su sjajne. Svi su presretni; moja supruga, moj tim, prijatelji…jedva čekam vratiti se kući”, objašnjava.

Što se promijenilo u odnosu na mečeve protiv Bonnara, Te Hune ili Irvina? Hrvatski borac sada izgleda moćnije, brže i odlučnije…

“Radim dodatno na eksplozivnosti. Za ove mečeve sam se spremao samo u Hrvatskoj, a za Bonnara sam se spremao u  Kaliforniji i Las Vegasu. U Hrvatskoj imamo dobre trenere i sparing partnere. I za buduće borbe ću se spremati u svojoj zemlji.”

“Kada sam počeo trenirati MMA, radio sam s Cro Copom devet godina. Nisam znao kako stvari funkcioniraju izvan moje zemlje. Putovao sam po svijetu. Bio sam u Sydneyju, SAD-u, Europi. Na kraju sam shvatio da mi je najbolje u Hrvatskoj.”

Što je sljedeće?

“Borit ću se protiv bilo koga, neovisno o tome koga mi Joe Silva i UFC daju. No, kad bih morao birati, volio bih se boriti protiv bilo kojeg bivšeg prvaka UFC-a.”

Pročitajte više