HAJDUK

VIDEO Policija jutros čuvala Poljud i igrače Hajduka na treningu

Foto: PIXSELL

HAJDUK je sinoć upisao najveći europski poraz u povijesti. Malteška Gzira očitala je lekciju Splićanima i s 1:3 ih izbacila u prvom pretkolu Europa lige.

Javili smo se uživo s Poljuda:

Poslije utakmice 50-ak navijača uletjelo je na tartan-stazu, a nekoliko se probilo do igrača Hajduka. Nakon naguravanja s igračima pobjegli su prema sjeveru, a osmero navijača je uhićeno. U međuvremenu je nekoliko navijača napalo i svečanu ložu u kojoj su bili čelnici kluba.

 

Policijsko priopćenje:

"Na nogometnom stadionu Poljud u Splitu sinoć je odigrana nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i FC „Gzira United“. Nakon utakmice grupa osoba sa sjeverne tribine je potiskivanjem otvorila vrata zaštitne ograde i ušla na tartan stazu, nakon čega su brzom reakcijom policijskih službenika vraćeni na tribine. U teren je ušlo i nekoliko osoba sa zapadne tribine. Dio osoba je priveden u službene prostorije. Oko 22 sata jedna osoba je s tribine bacila nepoznati predmet prema zaštitaru i fotoreporteru, pri čemu je izgubio ravnotežu i pao u međuprostor tribine, te je lakše ozlijeđen. Pružena mu je liječnička pomoć, nakon čega je priveden u policijsku postaju. Ukupno je privedeno 8 osoba, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Nakon šokantnog poraza čeka se odluka o smjeni trenera Siniše Oreščanina koji je jutros poveo igrače na trening, a za vrijeme treninga čuvala ih je policija kako ne bi došlo do novih izgreda. Desetak policajaca kontroliralo je ulaze na stadion i u prostorije kluba.

Odluka o ostanku ili odlasku Oreščanina bit će objavljena na presici u 18 sati.

Najnovije vijesti s Poljuda pratite na Indexu.

 

Pročitajte više