Video: Porto osvojio 25. naslov prvaka: Dokazali smo da smo najbolja momčad u Portugalu



GOSTUJUĆOM 2:1 pobjedom kod Benfice u srazu 25. kola portugalskog prvenstva nogometaši Porta osigurali su pet kola prije kraja 25. titulu portugalskih prvaka. Sjajni kolumbijski veznjak Freddy Guarin doveo je goste u vodstvo u devetoj minuti. Nakon što je Argentinac Javier Saviola izjednačio u 17., brazilski centarfor gostiju Hulk zabio je posljednji gol na utakmici u 26. minuti utakmice.

"Došli smo na Stadion svjetlosti kako bismo dokazali da je Porto najbolja momčad u Portugalu. To smo i učinili", rekao je 33-godišnji trener Porta Andre Villas-Boas, mladi stručnjak koji nikad u životu nije igrao natjecateljski nogomet. "Vrlo sam sretan što sam dio ove sjajne momčadi. Igrači zaslužuju potpune zasluge za ovaj uspjeh. Dokazali smo da smo najbolja portugalska momčad, premda mnogi to svejedno dovode u pitanje. Možda će im sada postati jasnije."

"Uostalom, kritike nas samo dodatno motiviraju. Nećemo stati na ovome: odlučni smo nastaviti pokazivati našu klasu. Pred nama je još nekoliko trofeja koje želimo osvojiti", zaključio je trener misleći na Europa ligu i Portugalski kup. Osim što su pobjedom na njegovu stadionu preoteli naslov prvaka od lisabonskog kluba, nogometaši Porta ostvarili su i 25. prvenstvenu utakmicu bez poraza ove sezone. Uspiju li do kraja natjecanja ostati neporaženi, ponovit će uspjeh Benfice iz sezone 1972/73, te postati druga momčad u povijesti Portugala kojoj je takvo postignuće pošlo za rukom.

Pročitajte više