Video: Povratak slavnog Jacksona Richardsona

DUGOGODIŠNJI francuski reprezentativac Jackson Richardson, koji je u karijeri skupio 418 nastupa za reprezentaciju, vraća se nakon jednogodišnje pauze na parket.

Ovo je drugi povratak veterana u kratko vrijeme. Podsjetimo, prije mjesec dana Kiel je za susrete sa Zagrebom vratio iskusnog vratara Bruna Martinija, da bi danas Loewen objavio kako su dogovorili povratak još jednog sjajnog francuskog rukometaša.

Sada već 40-godišnji Richardson umirovio se prošle godine u dresu Chamberyja za koji je igrao tri sezone, a sa Leowenom je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

Dodajmo kako Richardson u riznici ima veliki broj trofeja, a izdvajamo dva naslova prvaka svijeta 1995. i 2001. godine, zatim naslov prvaka europe sa Portlandom, dok je 1995. proglašen najboljim rukometašem na svijetu.

Richardson je igrao za Saint-Pierre de la Reunion, Paris-Asnieres  France, OM Vitrolles  France, TV Großwallstadt  Germany, Portland San Antonio i Chambéry, dok mu je Kiel čak sedmi klub u dugogodišnjoj karijeri .

Inače, Richardson je jedan od rijetkih velikana koji su se odlučili na povratak u ovako poznim godinama. Tako se vratio primjerice i Talant Dušebajev, jedan od najvećih rukometaša u povijesti, koji je sa 38 godina odlučio pokazati da je još bolji od svih.

Vratiti se pošlo za rukom i Ukrajincu Andriju Šepkinu, koji je sa 42 godine na leđima osvojio Ligu prvaka. Šepkin je u profesionalnoj karijeri osvojio nevjerojatnih sedam rukometnih Liga prvaka.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više