UFC

VIDEO Predsjednik UFC-a: Hoće li je*eni sudac prekinuti borbu? Borac će umrijeti

Foto: Guliver Image

NAJVEĆA MMA organizacija na svijetu, UFC, održala je 16. siječnja veliku priredbu na kojoj je u glavnoj borbi večeri Havajac Max Holloway prebio Calvina Kattara. Borilački mediji diljem svijeta opisali su borbu kao jedno od najvećih prebijanja koje su ikad vidjeli.

White nije više mogao gledati premlaćivanje

Holloway je pobijedio odlukom sudaca, a rezultat je bio 50:42, što se u povijesti UFC-a nikada nije dogodilo u glavnoj borbi večeri. Razlog je što takva dominacija inače završava nokautom, ali Kattar je čudesno preživio jednako čudesnih 700 udaraca s koliko ga je pogodio Holloway. 

UFC je snimio posebnu emisiju koja je pratila borce i organizatore na toj priredbi pod nazivom "UFC's Grand Stage" (UFC-ova velika pozornica). Na njoj se vidi kako predsjednik UFC-a Dana White uspaničeno traži od suca da prekine borbu u strahu od ozbiljnih posljedica.

"Sudac, daj uskoči. Jebeno tetura, nije na nogama. Sudac, prekini borbu. Jebeno sranje", rekao je White gledajući borbu uz ring, a nakon toga je popričao i s jednim od suradnika: "Kattar je primio toliko jebenih batina. Ova borba me čini nervoznim, čovječe. Ne sviđa mi se. Ovo me podsjeća na borbu nakon koje borac umre. Mislim da je jebeni Herb Dean (sudac) trebao zaustaviti borbu u četvrtoj rundi. Ova jebena runda ne može završiti dovoljno brzo. Čim borba bude gotova, nemojte se zaustavljati ni pričati s ikim, odmah ga stavite u kola Hitne pomoći i vodite ga odavde."

"Želim da ga odmah odvedete. Nemojte pričati ni s kim i idite direktno u jebenu bolnicu", rekao je kasnije službenicima Hitne pomoći.

Whiteove komentare možete pogledati od 07:25.

Iako su se borci i javnost diljem svijeta divili Kattarovoj izdržljivosti, mnogi smatraju da je borba morala biti prije zaustavljena.

Komentatori diljem svijeta zaprepašteni, Holloway prozvao Whitea

Komentator Jon Anik nije vjerovao čemu je svjedočio: "Ispalio je skoro 700 udaraca. Ovako nešto još nisam vidio."

Dan Hardy, bivši UFC borac, pridružio mu se u nevjerici: "Ni ja nikada nisam vidio ovako nešto. Ovo je bilo nevjerojatno. Od prve do zadnje minute ga je prebijao laktovima, nogama, šakama..."

Cormier je dodao: "Još uvijek pokušavam izračunati kako je došao do pobjede 50:42. Koliko je to rundi 10:8? Mislim da je bila runda i 10:7. Ovo je nevjerojatno. Možda su porazi protiv Alexandera Volkanovskog doveli do ove verzije Maxa Hollowaya?"

Anik mu je odgovorio: "Ovo je njegova najbolja verzija. Sedam stotina udaraca u jednoj borbi. To je totalna ludost!"

Hardy je poentirao: "Dajte mu novu borbu za prvaka. Želim vidjeti ovu verziju Hollowaya u novoj borbi za naslov prvaka!"

"Ako se išta dogodi, Dana White ima moj broj, pa nek me nazove. Ja ne idem nigdje!" poručio je Holloway iz borilišta u kojem je ušao u povijest.

Pročitajte više