VIDEO Prije točno 25 godina Hrvatska je ostvarila jednu od najvećih pobjeda na SP-u

Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI dan prije točno 25 godina hrvatska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj, nakon što je s 3:0 pobijedila Njemačku. Golove za jednu od najvećih pobjeda u povijesti reprezentacije postigli su Robert Jarni, Goran Vlaović i Davor Šuker.

Generacija koja je te 1998. godine pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića osvojila svjetsku broncu do nokaut-faze turnira probila se osvajanjem drugog mjesta u grupi s Argentinom, Jamajkom i Japanom. Uslijedila je pobjeda protiv Rumunjske u osmini finala, a onda spomenuti četvrtfinalni dvoboj s Njemačkom.

Bio je to najveći uspjeh mlade Hrvatske

Hrvatska je u njemu maksimalno iskoristila crveni karton koji je Christian Wörns dobio u 40. minuti te je golom Jarnija iz treće minute sudačke nadoknade prvog dijela povela 1:0. Priču su zaključili Vlaović u 80. i Šuker pet minuta kasnije.

Hrvatska je u polufinalu izgubila od domaćina, a u borbi za broncu svladala Nizozemsku za prvu medalju sa svjetskih prvenstava i tada najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Ta bronca ponovljena je lani u Kataru, a četiri godine ranije i nadmašena srebrom u Rusiji.

Pročitajte više