Video: Prisjetite se posljednjeg ogleda protiv Austrijanaca u Beču

AKO je suditi prema prethodnim susretima, Hrvatska nema zašto strepiti uoči današnjeg otvaranja Eura protiv domaćina Austrije. Posljednju utakmicu protiv Austrijanaca odigrali smo prije nešto više od dvije godine, 23. svibnja 2006. Reprezentacija koju je tada vodio Cico Kranjčar uvjerljivo je sa 4:1 slavila usred Beča baš na Ernst Happelu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Klasnić je dva puta tresao austrijsku mrežu, u 11. i u 25.minuti, a ostala dva gola postigli su Babić i Balaban. Austrijancima je utješni gol osigurao Andreas Ivanschitz.

Tada je za Hrvatsku istrčala ova postava: Pletikosa, Šimić, R. Kovač, Tomas, Srna, Tudor, N.Kovač, Babić, N.Kranjčar, Pršo Klasnić. Priliku s klupe dobili su Didulica, Tokić, J.Leko, Modrić, Balaban i Olić.

Naša je reprezentacija slavila i u preostala dva susreta koja smo igrali protiv Austrije. 28. veljače 2001. godine u prijateljskoj utakmici na Kantridi minimalnu pobjedu donio nam je Davor Vugrinec, a 26. travnja 2000. u Beču također smo bili bolji sa 2:1. I ta utakmica bila je prijateljska, a golove za Hrvatsku zabili su Alen Bokšić i Mario Stanić.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više