Video: Prvaci NHL-a pred ispadanjem, Vancouver poveo s 3-0 u seriji


NE samo ispadanje, već i "metla" prijeti trenutačnim vlasnicima Stanley Cupa, hokejašima Chicago Blackhawsa, u proj rundi NHL doigravanja: Vancuver Canucksi poveli su 3-0 u seriji nedjeljnom 3:2 pobjedom u Chicagu.

Najbolja momčad osnovnog dijela lige imat će u utorak priliku pobijediti u United Centeru i sa 4:0 branitelje naslova poslati na rani ljetni odmor. Time bi se Canucksi na najbolji mogući način revanširali za ispadanja u doigravanju od Blackhawksa u dvjema prethodnim sezonama.

Mikael Samuelsson zabio je pobjednički gol za kanadsku momčad u trećoj trećini, a prvaci mogu žaliti što su, premda su oba svoja gola zabili na taj način, propustili još pet prilika s igračem više na ledu, a posebno za onom u prvoj trećini pri 1:0 vodstvu, kada nisu zabili u situaciji 5-na-3.

New York Rangersi pobijedili su prvopostavljenu momčad Istočne konferencije, Washington Capitalse, 3:2 u Madison Square Gardenu smanjivši time zaostatak u seriji na 2-1.

U dvoboju Zapadne konferencije Nashville Predatorsi poveli su u seriji protiv Anaheima 2-1 nakon što su pred svojom publikom pobijedili Duckse 4:3.

Domaća je momčad pobjedu zaslužila jer su je gosti stalno lovili u vodstvu. Imali su Predatorsi 2:0 i 3:2 vodstvo. Konačno, Mike Fisher pobjednički je gol zabio u 51. minuti utakmice.

Finski veteran, 41-godišnji Teemu Selanne, zabio je dva gola za gostujuću momčad.

 

NHL doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija

NY Rangers – Washington 3:2 (1-2 u seriji)

Zapadna konferencija

Nashville – Anaheim 4:3 (2-1 u seriji)

Chicago – Vancouver 2:3 (0-3 u seriji)

Pročitajte više