Video: Prvi nakon domaćina - Obala Bjelokosti osigurala SP!

NAKON domaćina narednog Svjetskog nogometnog prvenstva, Južnoafričke Republike, prva momčad iz Afrike koja se plasirala na smotru sljedeće godine je Obala Bjelokosti.

Afričke momčadi su podijeljene u pet skupina, a samo će prvoplasirane reprezentacije izboriti put na jug Afrike. Obala Bjelokosti, koju vodi bosansko-hercegovački trener Vahid Halilhodžić, je besprijekorno odradila prve četiri utakmice.

U sva četiri navrata su Drogba i društvo pobijedili, a ove subote su slavili na domaćem terenu u Abidjanu protiv Burkine Faso 5:0.

Dva kola prije kraja Obala Bjelokosti bježi baš Burkini Faso nedostižnih šest bodova, što ih je i teoretski gurnulo prema Svjetskom prvenstvu.

Nogometaši Bahraina i Saudijske Arabije odigrali su u Manami bez pogodaka (0:0) u prvoj utakmici azijskog razigravanja za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.
Sastale su se trećeplasirane reprezentacije iz dvaju finalnih skupina azijskih kvalifikacija. Uzvrat je na rasporedu u Riyadhu u srijedu.

Bolja momčad iz ta dva dvoboja potom će se s Novim Zelandom, najboljim sastavom Oceanijske skupine, boriti za konačno mjesto u Južnoj Africi.

Razigravanje za SP, Azija, prva utakmica:

Bahrain - Saudijska Arabija 0-0

Pročitajte više