Video - Rafter: Da sam pobijedio Gorana on bi počinio samoubojstvo

GORAN IVANIŠEVIĆ u wimbledonskom je finalu 2001. godine nakon tri poraza u završnicama najprestižnijeg Grand Slama konačno osvojio svoj najdraži i najprestižniji svjetski turnir protiv Patricka Raftera.

U svom je karakterističnom stilu popularni australski tenisač prokomentirao međusobni okršaj dvojice najomiljenijih likova na ATP Touru u posljednjem desetljeću. "Poslije svega, drago mi je da je Goran pobijedio jer, tko zna, možda bi i počinio samoubojstvo da je ishod bio drugačiji", kazao je Rafter.

Dvostruki osvajač US Opena priznao je kako je bio silno razočaran porazom od Gorana: "Mislio sam kako nema šanse da izgubim. On je u dvije godine prije dolaska na Wimbledon pobijedio tek jedan meč", priznao je Rafter kazavši ponešto i o atmosferi koja je toga dana vladala u Wimbledonu i koja je do danas ostala najbolja u povijesti svih finala u All England Clubu:

"Na dan utakmice bilo je nevjerojatno, a gledalište je u omjeru 50:50 navijalo kao da smo na nogometnoj utakmici. Goran je inače bio sjajan tip, podjednako zabavan na terenu i izvan njega."

Pročitajte više