Video: Raikkonen s novim bolidom na VN Španjolske napada vodeći Brawn

FORMULA 1 se nakon četiri utrke na Istoku preselila na europsku turneju. Ovaj vikend nas čeka Velika nagrada Španjolske na kojoj bismo mogli dobiti odgovor može li se Ferrari odgovoriti na dominaciju Brawna, Red Bulla i Toyote.

Premijeru u Kataloniji će doživjeti novi Ferrarijev novi bolid F60 koji je 15 kilograma lakši od prijašnjeg. U Barceloni će premijeru doživjeti i dvostruki difuzori na Ferrarijevom bolidu što momčad opisuje kao "samo prvi okušaj razvijanja".

Momčad Kimija Raikkonena i Felipea Masse je objavila da će na VN Španjolske ponovo nastupiti s KERS-om iako je Massa imao problema na prethodnoj utrci u Bahreinu.

"KERS ćemo, nakon puno truda koji smo uložili u njegovo poboljšanje, koristiti u Španjolskoj. KERS će nam značajno pomoći tijekom utrke jer je startno-ciljna ravnina dosta dugačka", objavili su u Ferrariju.

Osim toga, Raikkonen , koji je teži od Masse, će u Španjolskoj imati lakši bolid koji će bolje iskoristiti KERS. Finski vozač se nada kako će upravo Španjolska biti prekretnica sezone.

"Ovdje sam ostvario svoj najveći uspjeh - startna pozicija, pobjeda i najbrži krug. Već sam nekoliko godina u Formuli i znam da se možemo vratiti. Teško je stalno biti najbolji, sve velike momčadi upadaju u probleme, ali mislim da se možemo vratiti na vrh", rekao je Raikkonen.

Raikkonenov bolid će biti lakši od Massinog jer je "zbog njegove tjelesne konstitucije je teži od Masse."

Renault je s druge strane odlučio ne koristiti KERS u sljedećih sedam utrka, javljaju španjolski mediji. Tvrdi se da Fernando Alonso želi koristiti tu inovaciju samo na brzim utrkama, u Francorchampsu i Monzi.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više