Video - RB Cliff Diving: Duque u Meksiku uzeo i drugu pobjedu ove sezone

BAŠ kao i Red Bullov F1 pilot Sebastian Vettel, "cliff diver" Orlando Duque bilježi 2/2. Nakon pobjede na Uskršnjem otoku, prvoj postaji Svjetske serije Red Bull Cliff Diving 2011., Duque je u Meksiku potvrdio svoj povratak u top formu.

I ovoga je puta 36-godišnji Kolumbijac imao gotovo besprijekoran nastup. Nakon prvog i drugog skoka, doduše, imao je isti broj bodova kao Gary Hunt, no trećim je skokom, dvostrukim okretom s četiri vijka, Duque zaradio dvije desetke i mahnuo Huntu s prvoga mjesta.

Duque potvrđuje staru poslovicu „Vježbom do savršenstva“. Protekla je sezona, kaže, za njega bila teška. Savladao je nekoliko novih skokova, no trebao ih je dobro uvježbati, jer granica između savršenog skoka i potpune katastrofe u cliff divingu je vrlo tanka.

Orlando kaže: „U predsezoni sam se fokusirao na kvalitetu i čini se da se to isplatilo. Osjećam se mnogo bolje no prošle godine. Sretan sam!“

Aktualni prvak Gary Hunt u Meksiku je završio na drugom mjestu, a treći je bio Slava Polješčuk. Ova se trojka nalazi i na čelu ukupnog poretka, a Orlando Duqe pobjedom u Meksiku povećao je prednost pred Huntom za 11 bodova.

Sjajne su nastupe u Meksiku imali i Francuz Cyrille Oumedjkane, kojemu je 3. mjesto izmaklo za svega 2,3 boda, a također i Steven LoBue. Plasmanom na četvrto i peto mjesto obojica su ostvarila svoj najbolji plasman u Svjetskoj seriji Red Bull Cliff Diving dosad. Ne zaboravimo pritom da je  za Steven LoBuea ovo bio tek drugi nastup u ovome natjecanju!

„Wildcard“ je u Meksiku dobio Jonatan Peredes. Meksikanac može biti iznimno zadovoljan svojim nastupom, jer prvi je puta nastupio sa samom elitom svjetske skakačke scene, a izborio je plasman na sedmo mjesto.

 Sljedeća je postaja Grčka, natjecanje se održava u Ateni 22. svibnja.

Pročitajte više