Video: Reljić efektno pobijedio u debitantskom nastupu na UFC-u

GORAN RELJIĆ u svom debitantskom nastupu na 84. UFC-u ostvario je vrlo efektnu pobjedu protiv Brazilca Wilsona Gouveia prekidom borbe u drugoj rundi.

Da će borba u MGM areni biti efektna nagovijestio je Reljić već na vaganju boraca kada je prilikom sučeljavanja, brazilskog borca, vlasnika crnog pojasa u BJJ, lagano udario glavom u glavu, te nakon toga odšetao s pozornice ostavivši Gouveiu u čuđenju.


Očita namjera našeg borca bila je provokacija i prebacivanje pritiska uoči meča.

Borba je krenula vrlo žustro i usprkos očekivanjima mnogih, četvrtina prve runde odvijala se u stand upu, bez obzira što oba borca više preferiraju parter.

Reljić je već početkom borbe pokazao očiti napredak u nožnim tehnikama kada je u nekoliko navrata preciznim high-kick udarcima pokušao preuzeti inicijativu.

Čitavu rundu Wilson Gouveia je bio povučen i nakon šest vrlo dobrih high-kick udaraca našeg borca, Brazilac je počeo pokazivati respekt prema njemu.

Tehnički perfektno odrađeni high kick udarci popustili su pred kraj runde kada Gouveia preuzima inicijativu dobro i precizno upućenim krošeom, ali Reljić se odlučuje smiriti situaciju ulaskom u parter, gdje završava runda.

Druga runda je počela odmjeravanjem boraca i opet dobrim high-kick udarcem našeg Gorana.

Gouveia je, zatim, krenuo žustro, krošeom oborio našeg borca koji je pao u parter gdje ga je Brazilac pokušao neutralizirati s nekoliko kvalitetnih udaraca laktovima i ground and pound udarcima uz samu zaštitnu ogradu ringa.

Bili su to teški trenuci za našeg borca koji, bio vidno uzdrman, ali se je ipak uspio izvući iz partera te je borba ponovno prešla u stand up. Nakon odličnog krošea lijevom rukom Brazilac se našao u knock downu i Reljić je iskoristio situaciju završivši borbu sa nekoliko odličnih ground and pound udaraca. Sudac je jednostavno morao prekinuti borbu.

Bila je to velika borba za mladog Zadranina, koji je svojim jučerašnjim nastupom zaslužio respekt i otvorio vrata drugim mladim borcima za ulazak u najjače svjetske MMA turnire.

Roman Jurić
Foto: Index

Pročitajte više