LIGA PRVAKA

VIDEO Ronaldo junak plasmana Uniteda u osminu finala LP-a, zabio krasan lob

Foto: Alberto Saiz/AP Photo/Guliver

NOGOMETAŠI Manchester Uniteda slavili su 2:0 na gostovanju kod Villarreala u utakmici 5. kola skupine F Lige prvaka i tako se plasirali u osminu finala. Golove odluke postigli su Cristiano Ronaldo i Jadon Sancho u završnici ogleda. U drugoj odigranoj utakmici u ranijem terminu Bayern, koji je već osigurao svoje mjesto među 16 posljednjih momčadi u natjecanju, pobijedio je na gostovanju kijevski Dinamo 2:1.

Najvažniji trenutak susreta igranog u Villarrealu dogodio se pred kraj ogleda, u kojem je domaćin bio nešto angažiranija momčad, ali je United uspio postići gol. Fred je osvojio loptu na 20-ak metara nakon loše komunikacije golmana Rullija i obrane, odmah uposlio Ronalda, koji je s vrha šesnaesterca pucao preko golmana i pogodio za vodstvo. Povećao ga je Jadon Sancho lijepim golom u 89. minuti.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RONALDOV GOL

Bila je ovo prva utakmica Manchester Uniteda nakon smjene menadžera Olea Gunnara Solskjaera, odnosno prva pobjeda za Michaela Carricka na premijeri u ulozi vršitelja dužnosti trenera.

U posljednjem kolu United dočekuje Young Boyse, a Atalanta Villarreal. Talijanska momčad od 21 sat gostuje u Švicarskoj.

Krasan gol Lewandowskog

Bayernovi nogometaši nastavili su savršen niz u grupnoj fazi, a nastavio je golove nizati i Robert Lewandowski. Uvodni pogodak na utakmici, koja se igrala po velikoj hladnoći i na igralištu očišćenom od snijega, zabio je u 14. minuti preko glave.

Bila je to deveta uzastopna utakmica Lige prvaka na kojoj je bio strijelac, što mu je drugi takav niz i jedini je igrač koji ima dvije takve serije. Rekorder je Cristiano Ronaldo s 11 vezanih utakmica u Ligi prvaka s golom, a devet ih je u kojima je bio strijelac povezao i Ruud van Nistelrooy.

Protiv posljednjeplasirane momčadi skupine E strijelac je bio i Kingsley Coman. Zabio je iskosa s desne strane u 42. minuti nakon udarca poslije kojeg je lopta od grede udarila u stativu, a onda otišla iza crte gola. Na 1:2 smanjio je Garmaš u 70. minuti nakon kontre domaće momčadi.

Zbog pozitivnog testa na covid-19 u Kijev nije ni putovao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, a zbog manjka igrača koji su zaraženi Bayern je na ovom susretu imao samo njih šestoricu na klupi za pričuve.

Pročitajte više