Video: Ruben de la Red zbog bolesti prekida karijeru?

U UTORAK poslijepodne objavljeno je da će veznjak madridskog Reala i španjolske reprezentacije, Ruben de la Red (24), sljedeće sezone pauzirati od nogometa.

Nesretni se 24-godišnji nogometaš iznenada onesvijestio na terenu tijekom utakmice Kupa kralja koju je Real 30. listopada igrao na gostovanju kod trećeligaša Real Uniona u Irunu. Prema dosad poznatim dijagnozama pati od akutne sinkopije, poremećaja koji zbog smanjenog dotoka kisika u mozak rezultira naglim gubitkom svijesti.

Nakon svih testova koje je u proteklih osam mjeseci prošao nije jasno može li i hoće li ikad moći nastaviti igrati profesionalni nogomet.

Neizvjesnost je privremeno riješena nakon nogometaševa sastanka sa sportskim direktorom madridskog kluba Jorgeom Valdanom: De la Red ostaje pod ugovorom s Realom, ali kroz cijelu sljedeću sezonu neće igrati. Umjesto toga, svaka će dva mjeseca odlaziti na nova testiranja kako bi se eventualno utvrdilo da rizika od ponovnog gubitka svijesti u budućnosti više neće biti.

U međuvremenu, bivši bi španjolski reprezentativac mogao dobiti novi posao. Završio je, otkad ne igra, trenerski tečaj, a nastavit će naobrazbu kako bi dobio i preostale potrebne trenerske dozvole. Unutar kluba tako bi mogao na treniranje dobiti neku od mladih momčadi.

Ozljeda je De la Redu došla baš u najsvjetlijim trenucima karijere. Počeo je igrati za Španjolsku na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, a jesenas je kod Bernda Schustera izborio i mjesto standardnog Realova prvotimca.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više