Video: Šahtar i Werder u polufinalu Kupa Uefa!

NOGOMETAŠI Šahtara iz Donjecka i Werdera iz Bremena uspješno su sačuvali prednost iz prvih utakmice četvrtfinala Kupa UefaA i izborili plasman u polufinale.

Šahtar je na Velodromeu protiv Marseillea došao s dva gola viška (2:0) i obeshrabrio je potpuno domaće navijače već u 30. minuti kada je Fernandinho zatresao mrežu Mandande.

Prošao je Fernandinho po lijevoj strani 30. minuti u prvom opasnom napadu Šahtara na utakmici, iskosa je htio ubaciti u sredinu, ali je lopta dotaknula Charlesa Kaborea, prevarila Mandandu i završila u mreži trenutno vodeće momčadi francuskog prvenstva. U tom su trenutku Marseilleu bila potrebna četiri gola za prolaz dalje. I bio je Marseille bolji, imao je puno više udaraca prema vratima, ali je uspio postići trek jedan gol protiv čvrstih Ukrajinaca. Učinio je to Hatem Ben Arfa u 43. minuti utakmice. Na kraju je čak Marseille i poražen iz tek drugog udarca ukrajinske momčadi u okvir gola. Strijelac je bio Luiz Adriano u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je kvalitetno svih 90 minuta za svoju momčad. Sljedeći protivnik Srnina Šahtara u polufinalu bit će Vukojevićev i Sablićev Dinamo iz Kijeva.

Werder iz Bremena je odigravši 3:3 na gostovanju kod Udinesea također izborio polufinale, budući da je iz prve utakmice donio prednost 3:1.

Udinese je već do poluvremena uspio anulirati prednost Werdera iz prvog dvoboja dvama golovima Fabija Quagliarelle i jednim Gökhana Inlera za vodstvo 3:1, ali je u nastavku posustao, te je njemačka momčad na krilima Diega izborila plasman u poluzavršnicu.

Diego je u 60. minuti glavom pospremio odbijanac nakon što je Hugo Almeida topovski uzdrmao gredu, a konačan je rezultat postavio Claudio Pizzaro u 73. minuti također glavom nakon ubacivanja Mesuta Özzila iz kornera. Prethodno je Diego propustio realizirati jedanaesterac, točnije njegov je udarac obranio vrata Udinesea Handanović. Hrvatski veznjak Jurica Vranješ nije bio biti na klupi Werdera.

U polufinalu će protivnik Werdera biti Hamburg Ivice Olića i Mladena Petrića.

Kup Uefa, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Marseille - Šahtar Donjeck 1:2 (Ben Arfa 43 / Fernandinho 30, Luiz Adriano 90+3 / ukupni rezultat 1:4)

Udinese - Werder 3:3 (Inler 15, Quagliarella 30, 38 / Diego 28, 60, Pizarro 73 / ukupni rezultat 4:6)

M.Š./Totalsport
Foto: AFP 

Pročitajte više