Video: Schumacher otkazao povratak u F1!

ČINI se da ipak neće biti ništa od spektakularnog povratka "kišnog čovjeka" u Formulu 1. Jedan od najupečatljivijih pilota u povijesti F1, sa sedam osvojenih naslova prvaka, 91 pobjedom i 154 postolja svoju je odluku, prema navodima stranih agencija, sinoć priopćio predsjedniku Ferrarija Luci di Montezemolu da neće zamijeniti Brazilca Felipea Massu u bolidu s propetim konjićem.

Schumacher je od povratka u F1 odustao zbog ozljede vrata koju je zaradio pri padu s motocikla ranije ove godine. Brojni Schumijevi obožavatelji bit će razočarani ovakvim ishodom, a njegovo odustajanje sigurno će uzdrmati i šefove F1 koji su već trljali ruke zbog booma koji bi izazvao privremeni povratak njemačkog vozača.

Na svom službenom webu Schumacher u izjavi ističe da "su se posljedice ozljeda uzrokovanih u nesreći prošle veljače - frakture u predjelima glave i vrata - pokazale preteškima".

40-godišnja legenda tvrdi da se to posebice odnosi na bolove u vratu, koji nije u stanju podnijeti stresne situacije što ih neminovno izaziva utrkivanje u F1.

Schumi je već testirao bolid, ali...

Nakon udesa kojeg je doživio vozač talijanske momčadi Felipe Massa na VN Mađarske, Ferrari je krenuo u dogovore sa čovjekom koji je marširao stazama Formule 1 posljednjih deset godina. U prvim danima kolovoza je Schumacher testirao bolid, sve je prolazilo bez problema te se s nestrpljenjem očekivala njegova premijera na povratku, a trebala se dogoditi 23. kolovoza na Velikoj nagradi Europe u Valenciji. No, u ponedjeljak kasno navečer se dogodio potpuni preokret.

"Obavijestio sam u ponedjeljak navečer Lucu di Montezemola, predsjednika Ferrarija i Stefana Domenicelija, momčadskog šefa, da se neću vratiti. Jednostavno ne mogu."

"Pokušao sam s liječničkim timom napraviti sve kako bi me se osposobili, no ne ide", rekao je vozač koji je od 2000. do 2004. godine pet puta zaredom bio najbolji u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

"Istovremeno se zahvaljujem Ferrariju na ogromnom povjerenju, ali i ispričavam zbog ovakvog preokreta. Zahvaljujem se i navijačima koji su držali fige za mene te se i njima ispričavam jer me neće vidjeti na stazi. Osobno sam također razočaran jer sam imao veliku želju za vožnjom."

Kimiju Räikkönenu u timu Ferrarija priklučit će se Luca Badoer, dosadašnji test vozač talijanske momčadi.

Pročitajte više