Video: Sergio Canales - nova zvijezda španjolskog nogometa

18-GODIŠNJI ljevonogi veznjak Racinga iz Santandera, Sergio Canales, u subotu je u dvoboju 19. kola Primere torpedirao Sevillu (2:1 za Racing) s dva krasna pogotka.

Svojoj je momčadi donio tako treću pobjedu u nizu. Tri  je posljednja dvobojia mladi španjolski reprezentativac počeo od prve minute. Prvi put to se dogodilo šestog prosinca u Barceloni protiv Espanyola, kada je skrenuo pozornost na sebe zabivši dva gola i asistiravši za treći u 4:0 pobjedi gostiju iz Santandera.

Na kontu ove sezone Canales već ima četiri gola iz sedam nastupa. Lani je, u svojoj debitantskoj sezoni među seniorima, ulazio u igru četiri puta u prvenstvenim utakmica. Zasad još nije odigrao seniorsku utakmicu od početka do kraja.

"Drago mi je zbog golova, ali mi je još draže što su golovi pridonijeli našoj novoj pobjedi", rekao talentirani nogometaš, kojem stipendijski ugovor s klubom istječe na kraju sezone i zasad ne pristaje na potpisivanje profesionalnog.

Poznato je da se za njegove usluge interesiraju Real Madrid i upravo Sevilla, kao i nekoliko engleskih klubova.

"Sergio je vrlo talentiran igrač, i to za nekoliko pozicija u momčadi. Njegova je budućnost na vodstvu kluba. Bilo bi najbolje i za njega i za Racing da ostane s nama dok u potpunosti ne sazrije, no znam da njegova obitelj ne misli tako", izjavio je trener Racinga Miguel Angel Portugal.

Oba je gola Sevilli Canales zabio majstorski. Pri prvome, u 26. minuti, maestralno je primio loptu i "šukerovski" lobom prebacio Palopa. Samo 12 minuta kasnije opet je sam krenuo na golmana domaćih, lakoćom ga zaobišao u punom trku, te onda, umjesto da puca slabijom, desnom nogom, fintirao Sevillina braniča koji je trčao blokirati njegov udarac zakucavši lijevom nogom loptu pod gredu.
 
 

Pročitajte više