Video: Sestre Williams pretplaćene na wimbledonsko finale!

ALL ENGLAND Club će ponovo gledati Williams finale! Amerikanka Venus Williams “pregazila” je Ruskinju Dinaru Safinu, najbolju tenisačicu WTA ljestvice, u polufinalnom dvoboju Wimbledona sa 6-:1, 6:0 i tako za samo 51 minutu izborila svoj osmi nastup u finalu.

Nakon prvog neizvjesnog polufinalnog meča u kojem je finale izborila Serena Williams nakon dva sata i 49 minuta protiv Ruskinje Jelene Dementijeve, rekordno dugog polufinalnog meča u povijesti All England Cluba u ženskoj konkurenciji, Venus Williams nije imala nikakvih problema obračunati se sa Safinom i doći do treće pobjede u četvrtom međusobnom meču.

Može li mlađa sestra prekinuti rekodni niz Venus Williams?

Venus je dvostruka uzastopna pobjednica u Wimbledonu, te će u finalu tražiti svoju šestu titulu ukupno. Starija sestra Williams je do finala nanizala čak 34 uzastopna osvojena seta na wimbledonskoj travi, što je niz koji je započeo još u trećem kolu 2007. godine.

Safina, koju trenira hrvatski trener Željko Krajan, se pokazala ponovo kao tenisačica nedovoljno psihički spremna za najveća ostvarenja na Grand Slam turnirima, te u je meču protiv Williams djelovala potpuno inferiorno i izgubljeno na terenu.

Repriza prošlogodišnjeg finala

Sudar sestara Williams u finalu bit će repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavila Venus 7:5, 6:4. Ukupno će sestre u finalu odigrati svoj 21. međusobni meč, a trenutno je svaka ostvarila po deset pobjeda.

Serena epskom predstavom do petog finala

Serena Williams plasirala se u svoj peti wimbledonski finale pobjedom nad Ruskinjom Jelenom Dementijevom 6:7(4), 7:5, 8:6.

Druga nositeljica turnira izborila je finale nakon dva sata i 49 minuta igre i sjajnog meča punog nevjerojatnih izmjena i atraktivnih poena.

U prvom je setu Serena imala kod vodstva 4:3 tri break lopte (0-40), ali ih je sve Dementijeva uspjela spasiti i kasnije doći do vodstva u tie breaku kojeg je dobila 7:4.

U drugom je setu Williams imala prednost 3:1, ali je Dementijeva preokrenula, došla do 4:3 uz dvije break lopte, ali ih nije iskoristila. Kod rezultata 5:5 američka je tenisačica napravila break i to nakon što je Dementijeva tražila provjeru Oka sokolovog kod jedne sudačke odluke. Lopta je bila unutra, na samoj crti.

U trećem je setu Dementijeva kod vodstva 5-4 imala sjajnu priliku za pobjedu i jednu meč loptu (30-40) na protivničin servis, ali Williams je dobila poen i kasnije nije pružila Ruskinji novu priliku. Kod rezultata 6:6 Williams je oduzela servis Dementijevoj i došla do breaka, koji je sljedećim servis gemom i potvrdila i došla do šeste pobjede nad Dementijevom u devetom međusobnom meču.

Serena Williams će tako u finalu svoj treći naslov u All England Clubu tražiti protiv pobjednice dvoboja između svoje starije sestre Venus i Ruskinje Dinare Safine. Dementijeva je s druge strane plasmanom u polufinale izjednačila svoj najbolji rezultat iz prošle godine, ali joj ostaje gorak okus u ustima radi propuštene meč lopte.

Wimbledon, polufinale, tenisačice:

V. Williams (3) – Safina (1) 6-1, 6-0

S. Williams (2) – Dementijeva (4) 6-7(4), 7-5, 8-6

D.R:/Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više