VIDEO Šokovi u njemačkom kupu: Trećeligaš izbacio Bayer, Kovač prošao na penale

Foto: Hina

NJEMAČKI predstavnik u nogometnoj Ligi prvaka Bayer iz Leverkusena iznenađujuće je ispao u 2. kolu nacionalnog Kupa izgubivši od trećeligaša Sportfreundea iz Lottea sa 5:6 nakon izvođenja 11-eraca. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a nakon 120 minuta 2:2.

Bayer je poveo u 25. minuti golom Vollanda, a domaći izjednačili autogolom Hilberta na otvaranju drugog poluvremena. U 78. minuti Lotteu je isključen Wendel, ali ni s igračem više Leverkusen nije uspio doći do pobjede. U produžecima su gosti opet poveli preko Vollanda u 95. minuti, ali u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka Freiberger je zabio za 2:2 i jedanaesterce. Igrači trećeligaša promašili su prva dva i zabili sljedeća četiri dok su Bayerovi igrači Aranguiz, Volland i Baumgartlinger promašili s bijele točke.

Hrvatski reprezentativni branič Tin Jedvaj ispadanje Bayera odgledao je s klupe za pričuve.
 

 
U utorak je ispao još jedan prvoligaš Freiburg koji je na domaćem terenu izgubio od drugoligaša Sandhausena također nakon izvođenja 11-eraca. nakon 120 minuta bilo je 3:3, a Sandhausen je dobio nakon udaraca s bijele točke s konačnih 7:6.

Plasman u osminu finala izborila je i Arminia iz Bielefelda koja je kao gost svladala Dynamo iz Dresdena sa 1:0, te Muenchen 1860 koji je kao gost boljim izvođenjem 11-eraca svladao Wurzburger Kickerse sa 4:3.

U kasnijim utakmicama Hertha je prošla pobjedom 2:0 kod St.Paulija u Hamburgu, a HSV je u gostima kod Halleschera slavio s 4:0 bez Alena Halilovića u sastavu. Borussia Moenchengladbach je s 2:0 izbacila Stuttgart.

Niko Kovač je s Frankfurtom izborio prolaz tek na penale protiv Ingolstadta nakon što u 120 minuta nije bilo golova.

Rezultati:  

Borussia M. - Stuttgart (II)                   2-0                                      

St. Pauli (II) - Hertha                        0-2                                     
Hallescher (III) - Hamburger SV                0-4                                    
Dynamo Dresden (II) - Arminia (II)             0-1                                     
Wurzburger Kickers (II) - Muenchen 1860 (II)   0-0 11-erci: 3-4
Freiburg - Sandhausen (II)                     3-3 11-erci: 3-4
Sportfreunde Lotte (III) - Bayer               2-2 11-erci: 4-3

Pročitajte više