borna sosa

VIDEO Evo što je Sosa rekao o igranju za Njemačku

Foto: Screenshot

BORNA SOSA jučer je bio glavna tema i u hrvatskim i u njemačkim medijima.

Njemački Sky prvi je objavio da bi hrvatski mladi reprezentativac mogao igrati za Njemačku na Euru nakon što je u tajnosti dobio njemačku putovnicu. Sjajnog 23-godišnjeg beka Stuttgarta Nijemci prate već duže vrijeme, a Bild je objavio da ga je Joachim Löw već stavio na širi popis igrača za Europsko prvenstvo.

U HNS-u su rekli da nisu imali pojma za tu akciju DFB-a, a o čitavoj priči oglasio se i sam Sosa nakon jučerašnje pobjede Stuttgarta protiv Augsburga 2:1 u kojoj je odigrao svih 90 minuta.

"Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom [direktor reprezentacije, op.a.] i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku", rekao je Sosa, a novinar ga je jasno pitao znači li to da bi na Euru mogao igrati za Njemačku:

"Da, postoji mogućnost", odgovorio je.

Sosa je ove sezone za Stuttgart odigrao sjajno te je u 26 utakmica upisao deset asistencija. Bio je standardni član hrvatske mlade reprezentacije te je bio nadomak ulaska u Dalićevu momčad. Kako je došlo do toga da bi Hrvatska mogla ostati bez njega pročitajte OVDJE.

Pročitajte više