Video: Srbi na Poljudu istraživali hrvatski model privatizacije

U EMISIJI "Da, možda, Ne" na srpskoj državnoj televiziji raspravljalo se o možebitnoj privatazaciji njihova dva najveća nogometna kluba, Crvene Zvezde i Partizana.

"Komšije" su htjeli vidjeti kako su to napravili Hrvati pa su potegnuli do Splita na derbi Hajduk - Dinamo te razgovarali s čelnim ljudima Hajduka, direktorom Hajduka Fredijem Fiorentnijem, predsjednikom Matom Perošem te Aljošom Asanovićem, Igorom Štimcem i izbornikom Slavenom Bilićem, pripadnicima zlatne generacije "Vatrenih" koji su jedni od većih dioničara splitskog kluba.

Bilić: Rezultat Hajdukove privatizacije je opet državno vlasnišvo

U RTS-ovom prilogu Slaven Bilić je rekao kako nije baš oduševljen ovim modelom prema kojem ima puno dioničara te je rekao kako se zalaže za model u kojem neće biti previše onih koji će odlučivati.

"Nije dobro - sto baba kilavo dijete. Ja sam pristalica nekog modela koji nije baš engleski, u kojem postoji jedan vlasnik koji je i predsjednik, već neki model recimo iz Njemačke i Španjolske. Dakle, da bude vlasnik, ali da ne može raditi što hoće. Ako moram birati između jednog vlasnika i recimo situacije u kojoj je grad, navijači i par ljudi na čelu kluba, onda je sasvim jasno da je ovdje zbrka, ne zna se tko donosi odluke. To se onda opet svede kao što je prije bilo državno vlasništvo.

Igor Štimac uvjeren je kako bi privatizacija bila dobro rješenje i za Partizan i Zvezdu.

"Uvjeren sam da ovi klubovi također imaju velike navijače koji su imućni i koji bi svoj kapital uložili u ove klubove. Bitno je samo da se taj proces počne događati", rekao je Predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac za RTS.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više