Video: Srna zabio za pobjedu Šahtara

DARIJO SRNA imao je krasno otvaranje proljetnog dijela prvenstva u Ukrajinskoj ligi. Pogodak koji je postigao u 81. minuti vrijedio je tri boda.

Šahtar je u 18. kolu Više lige gostovao kod Iljičeveca u Mariuopolju, gdje je slavio 2:1 i to pogotkom hrvatskog nogometaša, koji je i proglašen igračem susreta.

Poveli su Srnini suigrači zgoditkom Gaia iz 22. minute, da bi Kaševski u sedmoj minuti nastavka utakmice izjednačio rezultat. Ipak, da zimska stanka sa sobom ne ponese sjajan Šahtarov niz pobrinuo se Srna u 81. minuti sjajnim slobodnim udarcem s 26 metara udaljenosti, pa je niz od pet ligaških pobjeda produžio i na šestu. Ukupno gledano, u posljednjih deset utakmica Šahtar je ubilježio devet pobjeda i jedan remi (Tottenham 1:1).

Bio je ovo treći uzastopni poraz mariupoljske momčadi koja je posljednji puta slavila još u listopadu prošle godine protiv Črnomoreca (1:0). Niz slabih igara i rezultata uvjetovao je i njihovu poziciju na ljestvici prve lige, gdje zauzimaju pretposljednje mjesto.

Srna, koji Šahtaru nosi kapetansku traku proglašen je igračem susreta.

"Nije bila laka utakmica, ali drago mi je da je Darijo bio dobro raspoložen. Pomogao nam je ostvariti ovu važnu pobjedu", rekao je trener Šahtara Mircea Lucescu.

Zamjenik kapetana Kovača u reprezentaciji ove sezone je ukrajinskoj ligi odigrao 16 utakmica i zabio tri gola. Skupio je i šest nastupa u Ligi prvaka, a igrao je obje utakmice protiv Tottenhama u Kupu Uefa.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više