VIDEO Stanišić asistent u novoj pobjedi nezaustavljivog Leverkusena

Foto: EPA

BAYER LEVERKUSEN napravio je velik korak ka finalu Europa lige pobjedom protiv Rome 0:2 u Rimu u prvom polufinalnom susretu. Florian Wirtz doveo je Leverkusen u vodstvo u 28. minuti nakon asistencije Alejandra Grimalda, koji je ukrao loptu nakon velike pogreške u zadnjem redu Rome.

Na drugi pogodak Leverkusen je čekao sve do 73. minute, kad je pogodio Rober Andrich. Asistencija se piše hrvatskom reprezentativcu Josipu Stanišiću, koji je odložio loptu Andrichu za fantastičan pogodak. Trener Bayera Xabi Alonso burno je proslavio ovaj lijepi pogodak. Pogledajte video OVDJE.

Njegov kolega s protivničke klupe Daniele de Rossi može biti vrlo zadovoljan je jer Leverkusen promašio tri velike prilike. Prednjačio je u tome Jeremie Frimpong, koji je promašio dvije i tako Romi ostavio bar nekakve šanse za preokret u uzvratu. Leverkusen je ove sezone odigrao 47 utakmica bez poraza.

Marseille - Atalanta 1:1

U drugoj utakmici polufinala su u Marseilleu domaćini odigrali 1:1 protiv Atalante. Gianluca Scamacca donio je vodstvo Atalanti u 11. minuti, a poravnao je Chancel Mbemba u 20. minuti. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić igrao je od 17. minute.

Tad je zamijenio bosanskohercegovačkog nogometaša Seada Kolašinca, koji je morao van zbog ozljede. Uzvratni susreti igraju se za tjedan dana. Finale je na rasporedu 22. svibnja i igrat će se u Dublinu.

Pročitajte više