Video: Stari rival Russel pozvao Jordana na hakl jedan na jedan

PREKO dotičnog je košarkaša Jordan ubacio ključni poen finalne utakmice NBA lige između Utah Jazza i svojih Chicago Bullsa, a posebno je bio inspiriran Russellovom izjavom nakon što se prvi puta umirovio. Izjavio je tada “džezer” nešto u stilu “zašto odustaješ? Znaš li da sam ja sposoban čuvati te vidim li te ikada ponovno u dresu”.

Priliku je dobio u finalu 1998. godine nakon što se Jordan vratio na parkete. Pristupio mu je tada vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena i podsjetio ga na njegove riječi.

"Sjećaš li se što si izjavio 1994. godine. Rekao si tada da misliš kako me možeš čuvati, da ćeš me zaustaviti i da bi volio igrati protiv mene. Eto ti prilike", kazao mu je tada Jordan, a poen koji je ubacio protiv njega sada je dio povijesti u kojoj je Russell pao na koljena nakon Jordanove varke i pobjedničkoga šuta.

" Ako ga ikada vidim u dresu, stižem na obračun", dio je Jordanovog svečanog govora koji je izazvao Russellovu reakciju:

"Možemo odmah, ovo mu je poziv. Neka sjedne u svoj privatni mlažnjak i dođe. Ima milijune dolara, može si to priuštiti. Čekat ću ga u rekreacijskom centru u Calabasasu. Susret može komentirati Mark Jackson, a neka sudi Mitch Richmond. Može ga i prenositi televizijska postaja, pa da vidimo koliko još uvijek vrijedi".

Russell je, ipak, počašćen što je bio dio Jordanovog govora kojeg je i snimio kada je on prenošen iz Kuće slavnih u Springfieldu. Jordanove riječi nisu ga nimalo uvrijedile, budući da spram suigrača iz 2002. u dresu Washingtona ima visoko mišljenje.

"Od svih ljudi koje je kroz karijeru susretao, sjetio se mene. Čast mi je bila biti dio njegova govora. Po meni je on najbolji košarkaš svih vremena, a mislim da će tako i zauvijek ostati. Ne smeta me nimalo, iako suci nisu svirali prekršaj kada me odgurnuo prilikom tog šuta nakon sjajnog poteza kojeg je napravio. Bilo je to davno i to je završena priča", dodao je Russell kojem je posljednja sezona u karijeri bila ona 2002/03 u dresu Wizardsa.

Priznao je da nikada s Jordanom nije pričao o toj epizodi, ali i da nikada nisu odigrali utakmicu jedan-na-jedan.

Budući da svakodnevno radi na sebi, Russell bi se volio okušati s “letećim bikom” jer je željan “čuvati ga i pobijediti”. Stoga je poručio Jordanu da nabavi njegov broj telefona preko zajedničkih prijatelja ukoliko je spreman odgovoriti izazovu. A, do tada će, obećao je, “nositi dres”.

Pročitajte više